نکوداشت چهره برجسته فرهنگ و ادب کشور «استاد جواد محقق» در همدان

به گزارش خبرگزاری دکتر نانو از ستاد خبری بیست و یکمین دوره جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع)، عصر امروز در مجتمع فرهنگی سینمایی شهید آوینی همدان چهره برجسته فرهنگ و ادب حوزه شعر کودک و نوجوان با حضور مسیولان استانی برگزار شد.

نکوداشت چهره برجسته فرهنگ و ادب کشور «استاد جواد محقق» در همدان

در این مراسم که سومین محفل”سلام امام مهربان” از پانزدهمین جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی بود؛ شاعران حوزه کودک و نوجوان استان همدان به شعرخوانی در مدح امام ریوف(ع) پرداختند.

در این محفل که با طنین انداز شدن نوای “آمدم ای شاه پناهم بده…” دل حاضرین را دلتنگ بارگاه نوای امام هشتم(ع) کرد؛ علاوه بر شعرخوانی شاعران استان، کتاب رضوی « این لحظه ها را دوست دارم » که اثری زیبا از سرکار خانم مریم زرافشان بود نیز علاوه بر رونمایی مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

میرزاده: هدف جشنواره رضوی پیروی از سیره امام ریوف است

دبیر پانزدهمین جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی با بیان اینکه هدف اصلی از برگزاری این جشنواره ها پیروی از سیره امام رضا(ع) است، مسیری که نباید آن را گم کنیم، آشنایی با معارف و آموزه های امام هشتم را شرط اصلی برگزاری این جشنواره قلمداد کرد.

به گفته میرزاده، شاعران کودک و نوجوان وظیفه مضاعفی در راستای آشنایی با معارف حضرت رضا(ع) دارند که علاوه بر آشنایی باید این سیره را به مخاطبان منتقل کنند تا به این واسطه این آموزه های ناب و ارزشی در رفتار جامعه نیز نمود داشته باشد.

به تاکید وی، در شعر کودک نباید تنها از تخیل بهره گرفت؛ بلکه باید به واقعیات و معارف دینی نیز در این حوزه بیشتر پرداخته شود تا کودکان و نوجوانان بل آن عجین گردند.

به زعم میرزاده، گاهی شاعران در این وظیفه کوتاهی می کنند که این خلا باید جبران شود.

وی با بیان اینکه در جشنواره ملی شعر رضوی 430 اثر به دبیرخانه جشنواره امسال رسیده از رشد دو نیم برابری آمار آثار نسبت به سال گذشته خبر دادو خاطرنشان کرد: این تعداد اثر توسط توسط 115 شاعر ارسال شده بود.

به گفته میرزاده با بیان اینکه یکی از رخدادهای متفاوت جشنواره برنامه هایی است که در شهرهای مختلف برگزار می شود لذا در این راستا محافل “سلام امام مهربان” در قم، کرمان، همدان، شیراز و تهران برگزار می شود.

به تصریح وی، اولین بار نیز نخستین کنگره شعر کودک و نوجوان رضوی با بیش از 40 چهره شاخص اشعار کودکانه در مشهد برگزار خواهد شد.

دبیر پانزدهمین جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی با بیان اینکه امسال در بخش محتوایی جشنواره تاکید ویژه ای در معارف حضرت و شناخت آن داشتیم گفت: اگر دو اثر در شرایط مساوی به دبیرخانه جشنواره رسیده باشد، توجه به معارف حضرت رضا(ع) برای ارزیابی نهایی، اولویت است.

وی با بیان اینکه در جشنواره امسال سعی بر معرفی کارهای خوبی که در گذشته صورت گرفته هم داشتیم معرفی کتاب” این لحظه ها را دوست دارم ” از مریم زرنشان را در همین راستا قلمداد کرد.

به گفته دبیر جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی، بزرگداشت افرادی که سال هاست در حوزه شعر کودک و نوجوان قلم می زنند نیز در این جشنواره مد نظر بوده است.

به زعم میرزاده، استاد جواد محقق مردی فروتن، اخلاق مدار و معلم ادب نفس و درس است که گرامیداشت و ارج نهادن به مقام شامخ او جایگاه ویژه ای دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز با بیان اینکه عرض ارادت به امام رضا(ع) و خادمی امام ریوف محدود به حرم نمی شود، عنوان کرد: همانطور که در روایات نیز آمده هر جا نام ایمه اطهار سلام الله برده شود، حرم است.

به زعم مسعود ویژه، هر کس به طریقی می تواند محضر امام رضا(ع) خدمت کند حال با دمی یا درمی؛ قدمی یا قلمی که شعرا با قلم خود عرض ارادت دارند که بسیار ارزشمند است.

وی با بیان اینکه مایه افتخار است که در استان همدان شاعران گرانقدری در عرصه کودک و نوجوان داریم که عرض ارادت به ساحت امام رضا(ع) دارند از همه کسانی که در برگزاری این محفل کمک رسان بودند تقدیر کرد.

مریم زرنشان نویسنده کتاب “من این لحظه ها را دوست دارم” نیز با بیان اینکهودر این کتاب 10 شعر رضوی سروده شده که توسط انتشارات به نشر به انتشار رسیده جشنواره امسال را تولیدمحور قلمداد کرد.

به گفته وی، اشعار برگزیده جشنواره ملی در هشت کتاب منتشر خواهد شد.

بکتاش: از سروده های سطحی پرهیز شود

غلامرضا بکتاش؛ نویسنده کودک و نوجوان نیز در معرفی کتاب “این لحظه ها را دوست دارم” نوشته مریم زرنشان گفت: بچه ها با نگاه خود به زیارت می روند و با گنبد و آیینه و گلدسته حرف می زنند و برایشان خاطره ای رقم می خورد اما خانم زرنشان در این کتاب پنجره دیگری را برای کودکان به زیارت باز کرده که تجربه زیست شاعر است.

این نویسنده کودک و نوجوان با بیان اینکه اگر خود شاعر تفکری مثل کودک نداشته باشد، نمی تواند این تفکرات را برای خلق اثر کودکانه به کار گیرد تصریح کرد: شعرهای خانم زرنشان صمیمی و بانشاط است و کودکانه بودن مهمترین اتفاق کتاب هایش است.

به زعم وی، در جاهایی که کودک خیال خانم زرنشان غرق در حوض آب و غرق در آیینه کاری ها می شود، کشف و شهود شاعرانه است که در زیارت امام هشتم داشته و همه آن را برای کودکان نوشته است.

بکتاش با بیان اینکه امیدوارم کودکان قدر شاعران را بدانند و عاشق اشعاری باشند که برای ایمه(ع) سروده شده، بر اهمیت حفظ این اشعار و لزوم دوری از شعرهای سبک و سطحی دوری نیز صحه گذاشت.

نکوداشت چهره برجسته فرهنگ و ادب کشور «استاد جواد محقق» در همدان

محقق: قدردان لطف همه هستم

حمید حسام از نویسندگان برجسته ادبیات پایداری نیز در معرفی استاد جواد محقق به ارتباطش با این استاد اشاره کرد و گفت: اگر چه این ارتباط به دو دهه نمی رسد اما عمق ارتباط مریدی و مرادی بوده و بنده در حدی نیستم که از استاد خودم حرفی بزنم.

به گفته وی، همین که استاد را به عنوان پیشقراول شعر در کشور معرفی کند؛ ارزشمند است.

جواد محقق نیز با تقدیر از این اقدام فرهنگی عنوان کرد: بنده حرفی برای گفتن ندارم، فقط از همه تشکر می کنم که برای این پاسداشت تلاش کردند.

وی ابراز کرد: امیدواریم خداوند توفیق دهد در کنار هم به عنوان یک ملت بزرگ با پیشته فرهنگی بلند؛ استوار باشیم و بتوانیم از داشته های خود برای اعتلای فرزندان این سرزمین بهره ببریم.

گفتنی است در مراسم تقدیر از استاد جواد محقق به عنوان پیشکسوت شعر آیینی کودک و نوجوان نشان خادمی امام رضا(ع) نیز به وی اعطا شد.

میرزاده دبیر پانزدهمین جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی هنگام تقدیر از این استاد بزرگ شعر زیر را که از سروده های خودش بود تقدیم کرد:

” دماوند شاعر”

با شتاب از خراسان

آمدم پای الوند

تا بگویم که ای مرد

برتری از دماوند

ای دماوند شاعر

سربلند و شگرفی

می درخشی همیشه

با سر و موی برفی

ابر اگر در عبور است

می درخشی دوباره

ماه شبهای شعری

شاعران چون ستاره

تا که در فصل باران

می شکوفد شقایق

شاد و سرزنده باشی

ای جواد محقق

5757