یکی از روش های نوین در پیشگیری، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی عمومی است
اصغر جهانگیر گفت: یکی از روش های نوین در پیشگیری از وقوع جرم، بحث اطلاع رسانی و آگاهی بخشی عمومی است که تلاش ها در این زمینه را مثمرثمر می کند.
به گزارش دکتر نانو، جلسه هم اندیشی سخنگویان ادوار دستگاه قضا عصر امروز (10 اردیبهشت) در دفتر سخنگوی جدید قوه قضاییه برگزار شد.
این نشست صمیمانه با حضور اصغر جهانگیر، سخنگوی جدید قوه قضاییه و معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، ذبیح الله خداییان، مسعود ستایشی، غلامحسین اسماعیلی، غلامحسین الهام و علیرضا جمشیدی در محل معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه برگزار شد.
اصغر جهانگیر سخنگوی جدید دستگاه قضا در این نشست گفت: از حسن اعتماد رییس قوه قضاییه بابت مسیولیت جدیدی که به بنده سپرده شد تشکر می کنم. شاید یکی از دلایلی که باعث شد این مسیولیت را قبول کنم این بود که در معاونتی که مسیولیت آن را برعهده دارم، جنس کار اجتماعی است و یکی از روش های نوین در پیشگیری از وقوع جرم، بحث اطلاع رسانی و آگاهی بخشی عمومی است که تلاش ها در این زمینه را مثمرثمر می کند.
وی افزود: حوزه های پیشگیری، اطلاع رسانی و سخنگویی به هم نزدیک هستند که می تواند به ماموریت هایی که در معاونت اجتماعی به ما سپرده شده کمک کند؛ بنابراین پذیرفتم در این قسمت نیز در خدمت مردم و قوه قضاییه باشم.
خداییان: سخنگویی کاری سخت در قوه قضاییه است
ذبیح الله خداییان، رییس سازمان بازرسی کل کشور و یکی از سخنگویان سابق دستگاه قضا در این نشست با بیان اینکه هرچند بنده مدت زمان کوتاهی در جایگاه سخنگویی قوه قضاییه خدمت کردم گفت: این جایگاه مشکلات خاص خود را دارد.
رییس سازمان بازرسی کل کشور گفت: شاید یکی از نکات مهمی که درباره اکثر سخنگویان قوه قضاییه باید در نظر گرفت این است که اکثر آن ها قاضی هستند. ما عادت کردیم اگر بخواهیم نکته ای را مطرح کنیم نخست توجه می کنیم قانون درباره آن موضوع چه حکمی دارد.
خداییان به برخی از دشورای های سخنگویی قوه قضاییه اشاره کرد و گفت: اغلب سوالاتی که از سخنگویان قوه قضاییه پرسیده می شود مربوط به پرونده ها، جرایم و مفاسد است. زمانی که سوال درباره این پرونده ها مطرح می شود ما با چند مشکل مواجه هستیم. در برخی از پرونده ها اگر زوایای مختلفشان را مطرح کنیم ممکن است ادامه رسیدگی آن ها دچار مشکل شود. ممکن است افرادی باشند که دستگیر نشده باشند و یا مسایلی در پرونده باشد که در مرحله تحقیقات مقدماتی بوده و طبق قانون محرمانه است و نباید مطرح شوند؛ بنابراین ارایه مطالب و پاسخگویی به سوالات به توجه ویژه ای نیاز دارد.
ستایشی: خاطرات خوشی از دوران سخنگویی در ذهن دارم
مسعود ستایشی، سخنگوی پیشین قوه قضاییه نیز در این نشست بیان کرد: از 21 اردیبهشت سال 1401 تا فروردین 1403 در جایگاه سخنگویی دستگاه قضا مشغول به فعالیت بودم.
وی با بیان اینکه خاطرات خوبی از دوران سخنگویی در ذهن دارم، افزود: یکی از این خاطرات خوب که برگ زرینی در تاریخ خدمات ارزشمند قوه قضاییه نیز محسوب می شود، عفو گسترده ای بود که به افرادی که در مقطعی کام مردم را تلخ کردند، تعلق گرفت. این عفوها با نظر رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد و مردم طعم شیرین آن را احساس کردند.
اسماعیلی: تلاش کردم در جایگاه سخنگویی ضابطه مند عمل کنم
غلامحسین اسماعیلی نیز در این نشست گفت: در دوران سخنگویی ارتباط خوبی با اصحاب رسانه داشتم.
وی با بیان اینکه حوزه سخنگویی چارچوب و ضوابطی دارد، افزود: سعی کردم در این جایگاه ضابطه مند عمل کرده و ضابطه را بر سلیقه ترجیح دهم.
الهام: سخنگویی قوه قضاییه جایگاهی پیچیده، دشوار و حساس است
غلامحسین الهام از سخنگویان سابق حاضر در این نشست بود که در سخنانی کوتاه بیان کرد: تجربه سخنگویی در بخش های دیگر را هم داشته ام، اما حساس ترین، پیچیده ترین و دشوارترین حوزه سخنگویی، حوزه سخنگویی قوه قضاییه است.
جمشیدی: جایگاه سخنگویی قوه قضاییه سختی های خاص خود را دارد
علیرضا جمشیدی نیز در این نشست حضور داشت و در سخنانی عنوان کرد: جایگاه سخنگویی قوه قضاییه سختی های خاص خود را دارد چراکه سخنگویان در این جایگاه از پرونده هایی صحبت می کنند که هم باید در طرح مطالب دقت ویژه ای کنند و هم مردم منتظر پاسخگویی جامع و کامل هستند.
در ادامه این نشست صمیمانه، سخنگوهای ادوار دستگاه قضا نکاتی را در رابطه با اهمیت این جایگاه مطرح کردند.
پایان خبر دکتر نانو