چهره های متفاوتی که از رعنا آزادی ور دیده ایم
آزادی ور عموما نقش های مثبت داشت که از او چهره زن مظلوم و ساکت ساخته بود. اما زخم کاری نقش دیگری بود. محمدحسین مهدویان به تازگی و در گفت وگویی که با مجله فیلم امروز داشته از انتخاب رعنا آزادی ور برای نقش سمیرا گفته و این که بسیاری حتی تهیه کننده کار هم با انتخاب او موافق نبوده اند اما مهدویان تنها با اتکا به یک سکانس از فیلم محمد (ص) مجید مجیدی مطمئن بوده او بهترین گزینه برای این نقش است. آزادی ور در این فیلم نقش جمیله همسر ابولهب را بازی می کرده و مهدویان آنطور که می گوید با دیدن نگاه های پرنفرت او به پیامبر در تضاد با چهره آرام و مهربانش متقاعد شده او می تواند سمیرای زخم کاری باشد.
آزادی ور اولین بار در فیلم مارمولک کمال تبریزی بازی کرد و بعد از آن هم در فیلم های بسیاری حضور داشته است و در کنار آن هم در سریال های شبکه نمایش خانگی بازی کرده که تعدادشان در برابر سینمایی هایش چندان زیاد نیست. گرچه او را این روز ها با نقش سمیرا به یاد می آوریم که داد می کشد و کتک می زند و هرکاری برای حفظ موقعیتش انجام می دهد اما او نقش هایی بازی کرده که از بسیار متفاوت از این هستند. در این جا نگاهی داریم به فیلم هایی که چهره دیگری از آزادی ور نشان می دهند:
مارمولک کمال تبریزی
مارمولک در واقع اولین تجربه سینمایی آزادی ور است. این فیلم اولین بار سال ۸۲ در بیست و دومین جشنواره فیلم فجر نمایش داده شد و جایزه بهترین فیلمنامه و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را به دست آورد. اما زمانی که اکران شد آنقدر حساسیت ایجاد کرد که به سرعت توقیف شد و پس از آن هم هیچوقت اکران عمومی نداشت. سی دی های فیلم بعد از ۱۲ سال در سال ۱۳۹۴ به صورت محدود منتشر شد و در فروردین ۱۳۹۹ به طور رسمی در شبکه نمایش خانگی قرار گرفت. فیلم داستان رضا مارمولک یک دزد سابقه دار است که از زندان فرار می کند و در بین راه با پوشیدن لباس یک روحانی به دهی می رود که منتظر امام جماعت جدید مسجدشان هستند. رعنا آزادی ور در این فیلم نقش فائزه را بازی می کند؛ دختر ساده و کم سن روستایی که شوهرش با او بدرفتاری می کند و کتکش می زند. رضا مارمولک در همان لباس روحانی با شوهر این زن درگیر می شود.
پارک وی فریدون جیرانی ۱۳۸۵
سال ۸۵ رعنا آزادی ور در فیلمی از فریدون جیرانی نقش اصلی را بازی کرد. پارک وی داستان پسر جوانی به نام کوهیار بود که علاقه جنون آمیزی به رها با بازی رعنا آزادی ور دارد. او رها را در خانه حبس می کند و حتی کتک می زند. رعنا آزادی ور در این فیلم دختر معصومی بود که عاشق می شد و ازدواج می کرد اما زندگی مشترک بسیار کوتاهش یک کابوس بود. فیلم در جشنواره بیست و پنجم فیلم فجر چندان از طرف منتقدان تحویل گرفته نشد اما در اکران عمومی اش در سال ۱۳۸۶ توانست پنجمین فیلم پرمخاطب سال باشد.
درباره الی اصغر فرهادی ۱۳۸۷
سال ۸۷ آزادی ور در یکی از مهم ترین فیلم های سینمای ایران بازی می کند. در باره الی ساخته تحسین شده اصغر فرهادی در باره چند زوج جوان است که در یک مسافرت گروهی به شمال رفته اند. الی با بازی ترانه علیدوستی هم در این گروه حاضر است که به واسطه دوستی با سپیده (گلشیفته فراهانی) با آنها به این سفر آمده است. سپیده قصد دارد او را با احمد با بازی شهاب حسینی آشنا کند تا با هم ازدواج کنند. اما الی در دریا غرق می شود و بعد از آن هر کس در مورد این مسئله قضاوت می کند و دیگری را مقصر می داند. تا آن جا که جمع به خاطر منافع خود زمانی که نامزد الی در پی او از راه می رسد از حمایت الی دست می کشد و سپیده را مجاب می کند دروغ به او دروغ بگوید که الی از نامزدش صحبتی با آنها نکرده است. در حالی که تمام گروه به هم ریخته است نازی با بازی رعنا آزادی ور آرام تر از بقیه است.
خشم و هیاهو هومن سیدی ۱۳۹۴
خشم و هیاهو برگرفته از قتل همسر ناصرمحمدخانی و داستان شهلا جاهد همسر دوم اوست که به اتهام قتل اعدام شد. در این فیلم رعنا آزادی ور نقش تینا همسر خسرو پارسا یک خواننده معروف با بازی نویده محمدزاده را دارد. او در حالی که به خیانت همسرش و ارتباط او با یکی از طرفدارانش حنا با بازی طنازز طباطبایی پی برده تصادف می کند و کشته می شود. بر خلاف حنا تینا موجودی آرام و بی سر وصداست و شوهرش تسلط زیادی روی او دارد. رعنا آزادی ور البته در این فیلم زیر سایه نقش حنا و خسرو پارسا قرار دارد و کمتر دیده شده است.
بهت عباس رافعی ۱۳۹۶
رعنا آزادی ور مظلومانه ترین نقشش را در فیلم بهت بازی کرده است. او در این فیلم نقش رویا زنی از طبقه پایین اقتصادی را دارد که برای مبلغ قابل توجهی پول رحمش را به خانواده ای از قشر متوسط اجاره می دهد. حالا او هم با همسرش درگیر است و هم با سرطانی که به ناگاه متوجه آن می شود. در آخر هم همسرش برای این که جنینی که در شکم اوست سقط شود از دوستش می خواهد با موتور به او بزند اما رویا به کما می رود و با کمک دستگاه فقط تا زمان تولد نوزاد زنده می ماند.
خانه دختر شهرام شاه حسینی ۱۳۹۶
خانه دختر سوژه حساسیت برانگیزی دارد: پدری که به دخترش تجاوز کرده است. این سوژه انقدر حساسیت زاست که در اکران عمومی اش به کلی حذف می شود. سمیرا با بازی رعنا آور در آستانه ازدواج با مرد مورد علاقه اش از طرف خانواده او وادار به انجام آزمایش بکارت می شود. اما زمانی که خانواده مرد در کنارش هستند پیش از انجام آزمایش از آزمایشگاه فرار می کند و در خیابان خودش را جلوی ماشینی می اندازد و خودکشی می کند. حالا دوستانش و نامزدش به دنبال دلیل خودکشی او هستند در حالی که پدرش دلیل خودکشی را از همه پنهان می کند. خانه دختر با وجود موضوع جسورانه اش فیلم خوبی نبود و به نظر نمی رسد حتی در نبود ممیزی هم می توانست فیلم موفقی باشد. اما رعنا آزادی ور بازی بسیار خوبی در آن دارد و تماشاگر را جذب می کند.