چند توصیه تغذیه ای برای ایام روزه داری
پیروی از یک الگوی غذایی متنوع و متعادل در ماه رمضان به منظور حفظ سلامت بدن با محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند و نمک زیاد از جمله توصیه های اکید متخصصان برای ایام روزه داری است.
به گزارش دکتر نانو، دو وعده «افطار» و «سحری» به عنوان وعده های اصلی غذایی در ماه رمضان محسوب می شوند. افرادی که در طول روز فعالیت بدنی بیشتری دارند باید غذاهایی را در وعده سحری میل کنند که انرژی و مواد مغذی مورد نیاز آنها را تامین کند؛ چرا که مواد مغذی می توانند از کم شدن آب بدن، ضعف و خستگی جلوگیری کنند.
مصرف غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب و کم شیرین هستند، برای وعده سحری توصیه می شود. به طور کلی، مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود.
مصرف مناسب و به مقدار کافی سبزی خوردن و سالاد به همراه وعده سحری توصیه می شود. سبزی ها دارای مواد مغذی و آب هستند؛ این مواد غذایی نه تنها ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین می کنند بلکه مانع خشکی گلو و تشنگی می شوند.
مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین و ورود سریع قند خون به داخل سلول ها سبب افت قند خون و گرسنگی زودرس در طول روز می شوند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مصرف سبزی هایی مانند کاهو، خیار و گوجه فرنگی که آب بیشتری دارند و در طول روز از تشنگی و کم آبی بدن جلوگیری می کنند، توصیه می شود.
نوشیدنی های گازدار، شربت ها، چای پررنگ و چای خیلی شیرین موجب تشنگی و خشکی دهان و گلو در طول روز می شوند و توصیه می شود که این نوشیدنی ها در وعده سحری مصرف نشود. چای پررنگ می تواند عاملی برای دفع آب بدن و در نتیجه کم آبی در طول روزه داری شود.
غذاهای پرپروتیین مانند انواع کباب ها، جوجه کباب، ماهی و غذاهای پر روغن مثل کتلت و کوکو، سوسیس و کالباس، پیتزا، کله پاچه و همچنین غذاهای چرب و سرخ شده و پر ادویه موجب احساس تشنگی و خشکی دهان در طول روز می شوند و بهتر است در وعده سحر مصرف نشوند.
مصرف غذاهای ساده و سبک مثل انواع پلو و خورشت در حجم کم برای وعده سحری توصیه می شود.
پایان خبر دکتر نانو