نصف جهان؛آماده حضور پرشور در انتخابات/آقایان «زاینده رود» بازیچه انتخاباتی شما نیست!
دکتر نانو اصفهان-فاطمه کازرونی: «نصف جهان» نامی است که جهانگردان مشهور دنیا نه برای یک استان یا یک کشور، بلکه برای یک شهر برگزیدند که «سپاهان» نام داشت روزی و «جی» و «صفاهان» و … .
نصف جهانی که هرگز در طول تاریخ کم نیاورده است، نقش سه دوره پایتختی را بر پیشانی سرنوشت خود دارد و در سرگذشت خود، رقم زدن نخستین حکومت نظامی کشور را نقش کرده است؛ مردمی انقلابی که 24 هزار شهید و بیشترین جانباز دوران دفاع مقدس را تقدیم نظام کرده است و 14 هزار دلاورمردی که در یک روز نه چندان دور هوای شیمیایی جبهه ها را نفس کشیدند تا اجازه ندهند هرگز در هوای میهن، غریبه ای متجاوز نفس بکشد.
اکنون استانی پهناور با مرکزی به نام «نصف جهان» که نیمی از زیبایی ها، علم و تاریخ و تمدن دنیا را در خود جای داده است، برای روز جمعه ای آماده می شود که شاید برفی باشد و بارانی، شاید آفتابی باشد و سرد اما با یک «جهان» غیرت و مردانگی به استقبال «روز انتخاب» می رود به این امید که این بار افرادی شایسته را برگزیند که مسایلی مانند زاینده رود را حربه انتخاباتی خود نکرده باشند و در این رقابت سخت برای اثبات اینکه بیشتر از دیگر نمایندگان اصفهان برای زاینده رود، نامه بی ثمر نوشته اند، یقه چاک نکنند و در گروه های مجازی با منم منم های متعدد، برای نام نبردن از اقدامات کاغذی خود، رسانه ها را سرزنش نکنند.
این روزهای منتهی به انتخابات بار دیگر نام «زاینده رود» در گروه های مجازی بیش از همیشه یاد می شود اما چهره خشک «زنده رود» انگار طعنه می زند بر 25 سال وعده هایی که به ثمر ننشسته است و پس از هر انتخابات به راحتی فراموش شده است.
در این ارتباط یک کارشناس اقتصادی در گفت و گو با دکتر نانو می گوید: حقیقت این است که اقتصاد این روزها یکی از مهم ترین چالش های کشور است و رسیدگی به وضع معیشت مردم مهم ترین اقدامی است که می تواند مرهمی بر دل مردمی باشد که هرگز در هیچ شرایطی از دفاع از انقلاب و نظام دست نکشیدند.
یکی از مهم ترین موضوعاتی که در اقتصاد نیز تاثیر بسزایی دارد، احیای زاینده رود است، امروز چهره شهر اصفهان دیگر نشاط سابق را ندارد چرا که رودخانه ای که در جنبه های مختلف زندگی این مردم تاثیر گذار بوده است سالهاست، از میان رفته وتنها به یک دستاویز برای رای آوردن در زمان انتخابات تبدیل شده است
علی مسیبی افزود: در اصفهان، یکی از مهم ترین موضوعاتی که در اقتصاد نیز تاثیر بسزایی دارد، احیای زاینده رود است، امروز چهره شهر اصفهان دیگر نشاط سابق را ندارد چرا که رودخانه ای که در جنبه های مختلف زندگی این مردم تاثیر گذار بوده است سالهاست، از میان رفته وتنها به یک دستاویز برای رای آوردن در زمان انتخابات تبدیل شده است.
چالش های مهم خشکی زاینده رود برای اصفهان
وی ادامه داد: در حقیقت خشکی زاینده رود چالش های مهمی را برای اصفهان درپی داشته است که بخشی از آن به اقتصاد در جنبه های مختلف بر می گردد، روزی کشاورزی شغل اصلی مردم شرق اصفهان بود اما خشکی زاینده رود اکنون مردمی که روزی پرداخت زکات مال خود را هرگز فراموش نمی کردند دچار مشکلات متعدد معیشتی کرده است.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: اصفهان در طول سالهای گذشته با وجود خشکسالی همچنان بیشترین و با کیفیت ترین محصولات کشاورزی، دامداری و صنعتی را داشته است و نباید فراموش کنیم که علاوه بر آسیب هایی که خشکسالی زاینده رود از نظر اقتصادی در حوزه کشاورزی، دامداری، صنعت دیگر موارد در پی دارد، اقتصاد گردشگری استان اصفهان نیز مورد شکست قرار گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه 97 درصد مساحت استان اصفهان در حوضه زاینده رود قرار دارد و 93 درصد مردم استان نیز در این حوضه زندگی می کنند، اضافه کرد: اساس گردشگری استان اصفهان بر اساس رودخانه ای است که 400 بنای تاریخی در مسیر آن قرار دارد اما اکنون بخش های مختلف استان از جمله تالاب گاوخونی و ورزنه نیز تحت تاثیر این خشکسالی قرار گرفته است.
مسیبی تصریح کرد: بدون هیچ توضیح اضافه ای برای هر فرد بدون تخصص در نیز مبرهن است که اگر سهم 93 درصدی مردم استان اصفهان از این حوضه را در نظر بگیریم هیچ جای تردیدی در ارتباط با کم کاری مسیولان در ارتباط با احیای زاینده رود باقی نمی ماند.
وی با بیان اینکه بارها گردشگران خارجی در سفر به اصفهان از خشکی زاینده رود با عنوان «بستن مسیر آب و خشک کردن یک پدیده طبیعی به نام رودخانه» ابراز تعجب کرده اند، گفت: این امر نشان می دهد احیای زاینده رود و لزوم دایمی بودن آن یک امر بدیهی است که تعجب افراد غیرکارشناس را نیز در بر دارد.
نماینده شایسته؛ تخصص در کنار آگاهی از مسایل عمومی و مبتلابه کشور
مسیبی با بیان اینکه بار مسیولیت فردی که خود را شایسته حضور در مجلس می داند بسیار سنگین است و باید در پیشگاه خداوند، مردم و آینده تاریخ جواب گو باشد، تاکید کرد: نکته ای که باید به آن دقت کنیم این است که هر نماینده ای باید علاوه بر اینکه بر عموم مسایل روز جامعه از موضوعات دینی، اقتصادی، تاریخ کشور، اجتماعی، فرهنگی و غیره تسلط نسبی داشته باشد از تخصص بیشتری در یک زمینه نیز برخوردار باشد تا با تشکیل تیم و کمیسیون های تخصصی، شاهد تصویب قانون های درست و یا اصلاح آنها در راستای منافع مردم و کشور باشیم.
نباید فراموش کنیم که چالشهای اصفهان در زمینه محیط زیست مانند آلودگی هوا، فرونشست زمین و گرد و غبار با همدیگر پیوستگی زیادی دارند وبرای رفع همه این مشکلات باید مشکل اصلی با موضوع آب را رفع کنیم
وی گفت: نکته مهم اینکه نظارت بر اجرای قانون های جدید و قدیمی از وظایف مجلس است، موضوعی که متاسفانه بسیار کم به آن توجه می شود و بخشی از نابسامانی در حوضه آبریز زاینده رود نیز به همین امر مربوط است، به طور مثال بارگذاری جدید در حوضه زاینده رود ممنوع است اما به تازگی شاهد اجرای طرحی در این حوضه بودیم و در زمینه برداشت های غیر مجاز در بالادست و عدم نظارت بر اجرای قانون در این ارتباط نیز حرف بسیار است.
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: نباید فراموش کنیم که چالشهای اصفهان در زمینه محیط زیست مانند آلودگی هوا، فرونشست زمین و گرد و غبار و مهاجرت، مردم، نخبگان و سرمایه گذاران از این استان با همدیگر پیوستگی زیادی دارند وبرای رفع همه این مشکلات باید مشکل اصلی با موضوع آب را رفع کنیم، در این راستا کارشناسان معتقدند که احیای رودخانه دایمی فلات ایران، چیزی نیست که با وعده یک نماینده قابل رفع باشد بلکه اراده ای جمعی را می طلبد و باید به یک مطالبه در سطح ملی تبدیل شود، موضوعی که در بیش از دو دهه گذشته شاهد آن نبودیم.
فضای مجازی سرشار از شعار برای احیای زاینده رود
این روزها شاید صفحه های مجازی تبلیغات کاندیداهای کشور از شعار برای تغییر در اقتصاد کشور آکنده باشد اما در اصفهان همه چیز روی احیای زاینده رود متمرکز شده است، یکی از نمایندگان قبلی و کاندیدای دوره جدید مجلس از نامه های متعدد خود به رییس مجلس می گوید و دیگری از نطق های بی شمار در مجلس و در این میان فردی نیز مدعی می شود از فلان نماینده اصفهان بسیار بیشتر درباره زاینده رود سخنرانی کرده اما نام وی کمتر در رسانه ها ذکر شده است!، این نوع برخوردها نشان می دهد زاینده رود حربه ای برای رای آوردن برخی نمایندگان است و نه نشان از دغدغه برای دردی که مردم فریاد می زنند و اینجاست که ضرورت تحقیق درباره سوابق و عملکرد کاندیداها برای انتخاب درست بیش از پیش رخ می نمایاند و البته که مردم نیز آگاه هستند.
شاید از این رو است که در کنار دیگر تحلیل ها و کامنتهایی که در گروه ها شاهد آن هستیم، یکی از همین مردم درد کشیده شرق به سادگی نوشته است» «آقایان! « زاینده رود» جان ماست، بازیچه انتخاباتی شما نیست، لطفا آن را به دستاویزی برای رای آوردن خود تبدیل نکنید!»
* عکسها مربوط به انتخابات 1400 و از سایت میزان اقتباس شده است
46