مردم آذربایجان شرقی وفاداری به انقلاب را با حضور در پای صندوق‌های رأی اثبات کردند

دکتر نانو/آذربایجان شرقی دویست و سومین جلسه علنی شورای ششم امروز «یکشنبه» در عمارت تاریخی شهرداری تبریز برگزار شد.

مردم آذربایجان شرقی وفاداری به انقلاب را با حضور در پای صندوق‌های رأی اثبات کردند

شهرام دبیری، رئیس شورای شهر تبریز، گفت: مردم آذربایجان شرقی همچون گذشته عمق وفاداری به انقلاب، نظام و رهبری را با حضور در پای صندوق‌های و مشارکت حداکثری در انتخابات به رخ دشمنان کشیدند.

وی با اشاره به اینکه طی هفته‌ جاری مناسبت‌های زیادی پیش‌رو داریم، اظهار کرد: سالروز بزرگداشت محتشم کاشانی، روز شعر و ادبیات آیینی، روز امر به معروف و نهی از منکر که در جامعه ما رواج پیدا کرده و به خوبی انجام می‌گیرد، روز ادبیات کودکان و نوجوانان و روز عفاف و حجاب که ما جزء کشورهای نادر در دنیا هستیم که حجاب و عفت به طور کامل رعایت می‌شود، همچنین سالروز بزرگداشت خوارزمی که به روز فناوری و اطلاعات مزین شده است.

وی ادامه داد: امروز آغاز سال ۱۴۴۶ هجری قمری اولین روز ماه محرم است که‌امیدواریم عزاداری‌های تمامی مردم مورد حق تعالی قبول باشد.

دبیری با بیان اینکه انتخابات ریاست جمهوری اسلامی با مشارکت حداکثری غیرقابل پیش‌بینی برگزار شد، عنوان کرد: بار دیگر مردم غیور ایران به دنیا ثابت کرد که پایبند به آرمان‌های انقلاب اسلامی است. حضور پرشور مردم ایران نشان داد که مردم با جان و دل در انتخابات و سرنوشت کشور خود مشارکت دارند.

وی تأکید کرد: مردم آذربایجان شرقی نیز با حضور فعال خود باری دیگر حماسه آفریدند، انتخابات با سلامت و آرامش برگزار شد و هر دو کاندید با اخلاق مداری رقابت کرده و در نهایت جناب آقای دکتر پزشکیان به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد.

رئیس شورای تبریز بیان کرد: آقای پزشکیان فردی درد آشنا هستند که مسائل و مشکلات استان را نیز از نزدیک لمس کرده‌اند و طبیعتاً مسائل استان از جمله اولویت‌های وی خواهد بود.

وی افزود: مردم غیور ایران از همان ابتدای انقلاب تاکنون نشان داده‌اند که همواره غیرتمندانه پای صندوق‌های رای حاضر شده و در تمامی صحنه‌های انقلاب حضور دارند و این انتخاب هم نشان داد که مردم با انتخاب آگاه فردی صادق و انقلابی را برای کشور برگزیده‌اند، انتخاب آقای پزشکیان به عنوان رئیس جمهور امید را در جامعه افزایش داده است.

دبیری گفت:‌ امیدواریم با حمایت تمامی مردم اعم از نخبگان، جوانان، زنان و تمام اقشار جامعه و همچنین حمایت‌های رهبر معظم انقلاب و مسئولین کشوری آقای پزشکیان بتوانند به عنوان یک رئیس جمهور موفق از خطه‌ی آذربایجان وظیفه‌ی خود را به نحو احسنت انجام داده و کشور را به سمت آبادانی پیش ببرند و در نهایت رضایت مردم وامیدواری در جوانان را کسب کنند.

وی برای دکتر پزشکیان رئیس جمهور کشور آرزوی موفقیت کرد و انتخاب وی به عنوان رئیس جمهور را به تمامی مردم ایران به ویژه مردم استان تبریک گفت.

توسعه‌ی گردشگری شهر تبریز در دستورکار قرار گیرد

​سید کاظم زعفرانچیلر، عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره قابلیت‌های این شهر در حوزه‌های مختلف گردشگری گفت: توسعه گردشگری لردگان باید در دستورکار قرار گیرد.

وی افزود: بحث گردشگری موضوعی است که متاسفانه علارغم اینکه مهم است و در استفاده‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی می‌تواند موثر واقع شود، متاسفانه در جامعه‌ی ما مورد غفلت واقع شده و در شهر تبریز وضعیت مطلوبی ندارد.

وی ادامه داد: ما اول باید به اهمیت تبریز پی برده و از آن به اهمیت گردشگری پی ببریم، تبریز از لحاظ جمعیت پنجمین شهر کشور و از لحاظ وسعت پس از تهران و مشهد سومین شهر کشور بوده که وقایع و رویدادهای مهمی در طول تاریخ را دل خود جای داده است.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز افزود: بزرگان بسیار و مفاخر قابل توجهی در تبریز زیسته و در حال زندگی کردن هستند، اماکن تاریخی انبوهی نیز در تبریز وجود دارند که متاسفانه آن‌گونه که باید در حوزه‌های فرهنگی و گردشگری امورد ستفاده قرار گیرد، انجام نمی‌شود.

زعفرانچیلر خاطرنشان کرد: تبریز از جمله طویل المدت‌ترین پایتخت‌های کشور در مدت‌های متعددی بوده و از لحاظ اقلیم از جمله معدود شهرهایی است که در محدوه‌ی بیرون خود پیست اسکی و کویر جای داده است که این موقعیت در کمتر شهری وجود دارد.

وی گفت: تبریز از نظر سوق الجیشی به کشورهایی چون عراق، آذربایجان، ارمنستان، ترکیه، نخجوان، گرجستان نزدیک بوده و پتانسیل بالایی در حوزه‌ی صنایع دستی و غذاهای محلی دارد.

رئیس کمیسیون سرمایه گذاری، گردشگری و بهبود فضای کسب و کار شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به آسیب شناسی که در بحث گردشگری تبریز انجام گرفته است، بیان کرد: تبریز از لحاظ تعداد سفرهایی که در حوزه‌ی گردشگری انجام می‌شود دارای رتبه‌ی ششم بوده و از لحاظ اقامت گردشگری رتبه‌ی هفتم را به خود اختصاص داده است که باتوجه به پتانسیل‌های این شهر، قابل قبول نیست.

زعفرانچیلر اظهار داشت: تبریز از لحاظ سیاست و برنامه‌ریزی گردشگری دارای رتبه‌ی چهارم، در عوامل تقویت و حمایت کننده‌ی گردشگری دارای رتبه‌ی چهارم و همچنین در زمینه‌ی تقاضا برای گردشگری و خدمات گردشگری نیز در رتبه‌ی چهارم قرار دارد و شهرهایی چون مشهد، شیراز و اصفهان از لحاظ گردشگری وضعیت بهتری از تبریز دارند.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز عنوان کرد: سال گذشته در استان اصفهان ۱۶۵ رویداد گردشگری انجام گرفته در حالی که میزان این رویداد در استان آذربایجان شرقی ۲۶ بوده که فاصله‌ی معناداری است.

زعفرانچیلر ادامه داد: رویدادهای متعددی که شهرداری تبریز برگزار می‌کند، رویداد ملی که بتواند گردشگری جذب کند، چنان چشمگیر نیست و این به ما هشدار می‌دهد تا در این حوزه عنایت بیشتری به خرج داده و تبریز را از لحاظ گردشگری بهتر معرفی کنیم.

وی گفت: بنده چندین پیشنهاد در حوزه‌ی گردشگری داشته و از کمیسیون فرهنگی و آقای هوشیار شهردار تبریز می‌خواهم تا این این نکات را در نظر داشته باشند. نکته‌ی اول توجه به مسیرهای گردشگری بوده که سالیان سال است مورد غفلت واقع شده و بحثی راکد است، چون مسیرهای گردشگری نهایی نمی‌شوند خدمات رسانی گردشگری آن گونه که باید انجام گیرد، نمی‌شود.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری، گردشگری و بهبود فضای کسب و کار شورای اسلامی شهر تبریز افزود: برای مثال در شهر شیراز در محدوده‌ تاریخی مبلمان شهری متفاوت‌تر است، حتی ایستگاه‌های اتوبوس زمانی که والد مقام معظم انقلاب میزبان مراسم بود بنده با چندین مجموعه تماس برقرار کردم تا ایستگاه‌های اتوبوس در محدوده‌ی ورودی مسجد جامع ساماندهی شود. اصلاح مبلمان شهری در مسیرهای گردشگری بسیار مهم است، حتی باکس‌های زباله نیز در مسیرهایی که گردشگر می‌آید باید مورد توجه واقع شود. برای مثال مسجد جامع که خانه‌ی مشروطه روبروی آن قرار گرفته که یکی از اماکن گردشگری شهر تبریز است، اما وجود بازارچه‌ی میوه جنب این مکان موجب شده تا همواره این مکان پر از زباله و دستفروش و نابسامانی‌های بصری وجود داشته باشد که متاسفانه این موارد مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

زعفرانچیلر با بیان اینکه نکته‌ی دوم، تعیین تکلیف اماکن گردشگری در شهرداری تبریز است، تشریح کرد: امروز شورای اسلامی دوره‌ی ششم شهر تبریز توانست در اقدامی مهم کاربری اداری عمارت را تعطیل کرده و به شهرداری تحویل دهد که متأسفانه تاکنون علارغم این قدم موثر اقدامی در این خصوص انجام نگرفته است، ما گفتیم اینجا محلی تاریخی است که می‌تواند به موزه‌ی شهر و مرکز اسناد تاریخی تبریز تبدیل شود که متاسفانه به جز رسیدگی‌های جزئی کاری برای این عمارت انجام نگرفته است که امیدوارم پس از پایان فعالیت این دوره از شورا عمارت فاخر ساعت همین‌گونه بلاتکلیف نماند.

وی افزود: حداکثر استفاده‌ای که از عمارت ساعت انجام گرفته به طور مقطعی فروش صنایع دستی بوده است، خارج از ایران از چنین عماراتی در بهترین وضع ممکن استفاده می‌شود برای مثال در شهر ویزیل فرانسه قلعه‌ای وجود دارد که تمامی تاریخ آن اقامت دو شب ناپلئون در آنجاست بااین وجود این قعله به موزه‌ انقلاب فرانسه شده است در حالی که موزه‌ی دفاع مقدس ما هم‌چنان در مرحله‌ی شکل گیری قرار دارد.

وی بیان کرد: اماکن ما تاریخی‌تر، فرهنگی و فاخرتر است، خانه‌ی خوی‌ها که معاونت خدمات در آن‌جا مستقر شده است که دائما مقابل آن جرثقیل، لودر، ماشین‌های حمل زباله وجود دارد که پدیده‌ی جالبی نیست، اماکن گردشگری در سهم شهرداری تبریز مورد توجه قرار گیرد.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز با تاکید بر استفاده از پتانسیل دانشجوهای خارجی شهر، گفت: استان آذربایجان شرقی پنج هزار دانشجوی خارجی دارد که صرفا ۲ هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه تبریز، ۶۰۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه آزاد تبریز، حدود ۴۰۰ دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی و ۶۰۰ دانشجوی خارجی نیز در دانشگاه شهید مدنی در حال تحصیل هستند که طرفیتی هستند که می‌توانند عامل تعامل فرهنگی و سفیر فرهنگی تبریز باشند.

زعفرانچیلر خاطرنشان کرد: یک دانشجوی پاکستانی از دانشگاه تبریز می‌گفت ما در تبریز میهمان شما هستیم اما شهرداری تبریز تاکنون یک اتوبوس گردشگری یا تبریزگردی در اختیار دانشجویان خارجی قرار نداده است چه اشکالی دارد که ما با استفاده از این روش‌ها تبریز را به دانشجویان خارجی معرفی کنیم.

وی افزود: گردشگری علمی ظرفیت بزرگی است که امیدوارم مانند گردشگری سلامت دچار آسیب نشود، با هزینه‌ای که دانشجویان عراق یا لبنان در ایران درس می‌خوانند می‌توانند در کشور ترکیه تحصیل کنند اما بنابر تاکید آیت الله سیستانی در ایران تحصیل می‌کنند که ما می‌توانیم از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

رئیس کمیسیون سرمایه گذاری، گردشگری و بهبود فضای کسب و کار شورای اسلامی شهر تبریز بیان کرد: نکته‌ی دیگر در حوزه‌ی گردشگری علمی در دنیا مرسوم است که شهرداری افراد فاخر شهر خود را میهمان می‌کند، برای مثال اگر نقاش بزرگی را دعوت کنند تمامی افراد علاقمند و فعال در این زمینه گرد هم آمده و یک رویداد فرهنگی بزرگ برگزار می‌شود.

زعفرانچیلر تذکر داد: شهرداری تبریز گردشگری تبریز را دستور کار قرار دهد، اگر اختیارات و امکانات و یا نیروی کار محدود است بازنگری برای آن در نظر گرفته شده و اصلاحات لازم انجام گیرد تا گردشگری شهر تبریز را توسعه بخشیم.

وی با بیان اینکه ۱۷ درصد از گردشگری کل دنیا مربوط به حوزه‌ی سلامت و مذهبی است، گفت: آیا شهر تبریز چقدر توانسته تا از گردشگری مذهبی خود استفاده کند، امامزاده سید جمال با اینکه در اختیار اداره‌ی اوقاف است اما امامزده‌ی شهر است و به ورودی‌های آن رسیدگی شود و عملکرد شهرداری در توسعه‌ی امامزاده سید حمزه جای تشکر دارد.

رئیس کمیسیون سرمایه گذاری، گردشگری و بهبود فضای کسب و کار شورای اسلامی شهر تبریز در خاتمه عنوان کرد: اصفهان و مشهد در این حوزه به برندینگ تبدیل شده‌اند اما تبریز در حوزه‌ی برندینگ ورود نکرده است، تبریز نیز در کنار فعالیت‌های عمرانی که قابل تقدیر است از فعالیت‌های فرهنگی با رویکرد گردشگری بیش از این توجه شود.

پیگیری گزارش شهرداری از آخرین وضعیت شرکت سوم

روح اله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز بر لزوم ارائه گزارش از آخرین وضعیت تکمیل شرکت سوم توسط شهرداری تبریز، تاکید کرد.

وی ادامه داد: در جلسه‌ی هفته‌ی گذشته نیز مسئله‌ی شرکت سوم برای ساماندهی پرسنل شهرداری را بیان کرده و پیگیر آخرین وضعیت تاسیس آن شدم، در مسئله‌ی شرکت سوم مربیان و دیگر نیروها چشم‌انتظار خبری هستند تا از این وضعیت رها شوند.

وی گفت: هفته‌ی گذشته گفته شد که این شرکت در حال تکمیل بوده و صرفا کارهای اداری آن باقی مانده و سهام آن به فروش می‌رسد، شهرداری گزارشی در خصوص آخرین وضعیت تاسیس شرکت سوم ارائه دهد.

برپایی تجمع حسینی به همت شهرداری تبریز

حجت الاسلام رسول برگی عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: به مناسبت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین (ع) و یاران با وفایش شهرداری تبریز اقدام به برپایی تجمع محرمی کرد.

مردم آذربایجان شرقی وفاداری به انقلاب را با حضور در پای صندوق‌های رأی اثبات کردند

وی ادامه داد: بنابر درخواست بنده از اعضای شورا جلسه‌ای مبنی بر تدوام فعالیت روضه‌هایی که به بهانه‌ی کرونا تعطیل شده بود، داشتیم.

وی ضمن قدردانی از شهرداری به دلیل حمایت از بحث مراسمات مذهبی گفت: شهرداری تبریز برنامه ای مبنی بر روضه‌ی شهر را دستور کار خود قرار داده که طی آن قرار است در پارک هر منطقه‌ای قبل از اذان برنامه‌ای با محوریت روضه خوانی و سخنرانی انجام شود.

وی افزود: بنده پیشنهادی به آقای شهردار دادم تا رویدادی نظیر پیاده ‌روی غدیر که طی آن ۳۰۰ هزار نفر از مردم حضور یافتند تجمعی به مناسب ماه محرم را در دستورکار قرار دهند، که به دستور شهردار تبریز تجمع محرمی روز پنجشنبه در شهر برگزار می‌شود که در این همایش ۱۲۰ سفر هوایی کربلا با قرعه کشی به شرکت کنندگان اهدا خواهد شد، از مردم تقاضا دارم تا با علَم‌های خود در این مراسم شرکت کرده و با برپایی موکب‌های عزاداری یک حماسه‌ی مذهبی و فرهنگی برگزار شود که به واسطه آن عظمت تبریز و حسینیان تبریز به همه نشان داده شود.

برگی بیان کرد: از شهرداری تبریز بابت افتتاح پردیس هنر و رسانه که خدمت بزرگی به تبریز و اهالی رسانه بود تشکر و قدردانی می‌کنم، این افتتاح هدیه‌ی ماندگاری از شورای اسلامی دوره‌ی ششم شهر تبریز به اهالی رسانه است که آثارش برای نسل‌های بعدی نیز ادامه خواهد یافت.

عضو شورای اسلامی شهر تبریز بیان کرد: هنرمندان نمایشگاه صنایع دستی گلایه‌ای دارند که پرداخت حق‌الزحمه آن‌ها خیلی طول می‌کشد، پرداخت سریع حقوق این هنرمندان نیز یکی دیگر از مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی گفت: تندیس شهید مالک رحمتی به زودی در پل شهید مالک رحمتی نصب شود، همچنین تندیس شهید آیت آل هاشم در خیابان آل هاشم نیز نصب شود.

​​بحث مقاوم سازی زیرگذرهای شهری در دستورکار شهرداری قرار گیرد

یاسین بجانی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: برخی از زیرگذرهای شهری از لحاظ بصری در شان شهر تبریز نیست و جا دارد تا شهرداری هم از لحاظ بصری و هم مقاوم سازی به آن ورود کند.

وی با اشاره به فعالیت‌های عمرانی شهرداری تبریز خاطرنشان کرد: از شهرداری تبریز بابت توسعه‌، عمران و آبادانی شهر تشکر و قدردانی می نمایم.

بجانی با اشاره به لزوم مقاوم سازی پل‌ها و زیرگذرهای شهر، بیان کرد: سال گذشته این مسئله در کمیسیون عمران نیز بیان شده و قرار بر مقاوم سازی بود که یک سری از آن‌ها انجام گرفت اما برخی از زیرگذرهای شهری از لحاظ بصری در شان شهر تبریز نیست و جا دارد تا شهرداری‌های مناطق هم از لحاظ بصری و هم مقاوم سازی به آن ورود کند.

ثبت‌ نام بیش از ۲۰ هزار نفر برای آموزش رایگان رشته‌های ورزشی

شهردار تبریز با بیان اینکه بیش از ۲۰ هزار نفر برای آموزش رایگان رشته‌های ورزشی شهرداری ثبت نام کردند، گفت: شهرداری تبریز با مرمت خانه‌های تاریخی خیز بلندی در احیای هویت تاریخی فرهنگی دارد به طوری که سال گذشته ورود گردشگر به شهر رشد ۱۵۰ درصدی داشته است.

یعقوب هوشیار در این جلسه‌ اظهار کرد: شهرداری تبریز علاوه بر تملک اماکن و خانه‌های تاریخی شهر به مرمت و بازسازی مجموعه‌های گردشگری، تاریخی و فرهنگی شامل مقبره‌الشعرا، باغ موزه ستارخان، احیای خانه باقرخان به مثابه سنگر مشروطه‌خواهان تبریزی، خانه‌ی چای کلکته، مجموعه دو کمال و … اقدام کرده است.

وی ضمن اشاره به دغدغه شهروندان در خصوص حفظ میراث فرهنگی شهر با بیان اینکه طی ۲ سال گذشته پروژه‌های متعدد تاریخی و فرهنگی توسط شهرداری احیا و مرمت شده است، افزود: مطابق آمار اعلامی، رشد ۱۵۰ درصدی ورود گردشگران به شهر تبریز در سال گذشته به ثبت رسیده است.

 هوشیار با بیان اینکه تبریز در شاخصه سیاست گردشگری وعوامل تقویت کننده آن پس از شهرهای مشهد، تهران و اصفهان حائز رتبه چهارم کشوری است، خاطر نشان کرد: با روند رو به رشدی که در حوزه گردشگری تبریز شاهد هستیم، امیدواریم پیش تر از قبل نیز رتبه تبریز در حوزه جذب گردشگر ارتقا یابد.

وی همچنین عملکرد ورزشی شهرداری در توسعه زیرساخت‌ها و استعدادیابی مطلوب دانست و گفت: ۲۰ هزار نفر از شهروندان در رشته‌های مختلف شهرداری تبریز ثبت نام کردند به طوری که علاوه بر توسعه زیرساخت‌ها، استعدادیابی و آموزش در صدر برنامه‌های ورزشی شهرداری قرار دارد.

شهردار تبریز با یادآوری اینکه تبریز سال گذشته رتبه نخست در خصوص ورزش‌های همگانی را کسب کرد، خاطر نشان کرد: برپایی ورزش‌های صبحگاهی در پارک های تبریز با استقبال شهروندان و مخصوصا سالمندان برگزار می‌شود چرا که توجه روز افزون به مقوله ورزش می‌تواند در کاهش آسیب‌های اجتماعی موثر باشد.

وی نگاه شهرداری در حوزه ورزش را حمایتی خواند و گفت: نگاه شهرداری در حوزه ورزش حمایتی بوده و در سال جاری ۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای حمایت از استعدادهای ورزشی اختصاص داده است. برهمین اساس تصمیمی بر تصدی‌گری در این حوزه نداریم.

پایان خبر دکتر نانو