مدیریت بزرگ شهر تهران به روش بلدیه قاجاری !

مدیریت بزرگ شهر تهران به روش بلدیه قاجاری !

سالهاست که این موضوع بصورت رفت و برگشتی مطرح می شود و متاسفانه انرژی زیادی هم در کشور بی خودی بابت آن مستهلک می شود. آنچه در تهران رخ داده است مشکلی است که حاکمیت و بخصوص مدیران شهری ناکارآمد رقم زده اند و لذا نمی شود به ١٠ الی ١٢ میلیون نفر امروز گفت که همین است که هست ما می رویم شما هر … می خواهید بکنید.

سالها پیش کاندیدم کردند برای شهرداری تهران که شرایط را مساعد ندیدم: اینجا

‏https://www.khabaronline.ir/news/668891/   کمپینی-برای-انتخاب-یک-شهردار-غیرسیاسی-از-جامعه-علمی

اما بعد از آن بعنوان یک ایرانی متعهد و یک شهروند تهرانی مطالبی را برای شهردار منتخب آتی اعلام کردم به تصور خودم “خدا پسندانه” بدور از سیاست و باند بازی و دیگر مسائل اینجا 

‏https://www.khabaronline.ir/news/693418/۳۵-    فرمان-برای-شهردار-آینده-تهران
و
‏https://www.khabaronline.ir/news/1535410/٤%D9%A0-   توصیه-به-شهردار-آینده-تهران

ملاحظه بفرمایید اگر نصف موارد یاد شده را انجام داده بودیم آیا امروز تهران این بود ؟دقت بفرمایید که تاریخ مرقومه سال ١٣٩٦ می باشد ! الله اکبر 

حال اجازه بفرمایید بر گردیم به اصل موضوع بر اساس فرمایش ریس جمهور جناب آقای مسعود پزشکیان

“تهران به عنوان پایتخت کشور با مشکلاتی دست به گریبان است که هیچ راه حلی جز انتقال مرکزیت نداریم؛ کمبود آب نشست زمین آلودگی هوا و امثال آن با تداوم سیاست ها و اقداماتی که تا به حال اتخاذ و اجرا شده اند فقط تشدید شده و راه حل اساسی جابه جایی مرکزیت سیاسی و اقتصادی کشور است. انتقال مرکزیت سیاسی و اقتصادی هم به این شکل که ما خودمان در تهران بنشینیم و به مردم بگوییم جابه جا شوند مقدور و ممکن نیست باید ابتدا خودمان برویم تا مردم هم دنبال ما بیایند.» او در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرده است که با ادامه روند فعلی حل مشکل تهران غیرقابل حل است. توسعه تهران با بی آبی که وجود دارد هر کاری کنیم بی خود داریم وقت تلف می کنیم.”

با نگرش فعلی و سازو کار فعلی در رویارویی با ابر شهر تهران همانند ٢٠٠ سال پیش جمله انتهایی ایشان یعنی “وقت تلف کردن” عین واقعیت است. اما شهرهایی در دنیا وجود دارند که به مراتب از تهران بزرگتر و از نظر مکانی و امکانات ضعیفتر و … قرار دارند که بسیار روان مدیریت می شوند.

تا زمانیکه تهران و بزرگ شهرهای کشور حتی روستاهای کشور همانند همان روشهای باد شده بلدیه ٢٠٠ سال پیش مدیریت شوند مشکلات همین خواهد بود.

برای مدیریت بهینه روستاها و شهرها به طور مطلوب می بایستی با قوانین سیستمهای نوین و روشهای قرن ٢١ جلو رفت لذا چنین تغییراتی باید در دستور کار قرار بگیرد. مشکلات قابل مدیریت و بهبود است اگر از انتخابات شورا ها تغییر ها را آغاز کنیم  ! فراموش نکنیم بزودی انتخابات شوراهای شهری و روستا ها در کشور رقم خواهد خورد آنجاست که حقیقتا می شود شروع کرد.

نمی دانم حقیقتا چقدر یک نفر می تواند بیشتر از این برای شهر و کشورش دل بسوزاند شروع کنید راه دیگری نداریم !

‏https://www.khabaronline.ir/news/1995484/  مدیریت-شهری-حاکمیت-از-بالا-به-پایین-یا-از-پایین-به-بالا
و
‏https://www.khabaronline.ir/news/1525303/    انتخاباتی-دیگر-زیر-پوست-شهر

* استاد نمونه کشور و موسس گروه زبدگان تهران و ایران