علامت سرطان که مردان نادیده می گیرند

علامت سرطان که مردان نادیده می‌گیرند
آفتاب نیوز :

یکی از دلایل که مردان نسبت به زنان بیشر به بیماری های خطرناک دچار می شوند این است که نسبت به علائم بیماری ها سهل انگار هستند و پیگیر درد های کوچک خود نیستند که ممکن است همین درد های کوچک به درد های بزرگ و درمان نشدنی تبدیل شود. در ادامه در نیک صالحی می خواهیم درباره نشانه ها و علامت سرطان در مردان بیشتر توضیح دهیم

نشانه ها و علامت سرطان در مردان

کارشناسان می گویند مردان می توانند با هشیار بودن در مورد برخی از علائم سرطان که بیانگر نیاز فوری به مراجعه به دکتر است به خود نفع بسیاری برسانند.

 آشنایی با علامت سرطان در مردان

– خستگی خستگی یک علامت مبهم دیگر است که ممکن است در مردان به سرطان مربوط باشد. البته بسیاری از مشکلات دیگر هم می تواند باعث خستگی شود. خستگی نیز مانند تب هنگامی رخ می دهد که سرطان گسترش پیدا کرده باشد. اما در برخی از سرطان ها مانند سرطان خون یا لوسمی یا برخی از سرطان های معده یا روده بزرگ ممکن است در همان ابتدای بیماری بروز کند.

اگر احساس خستگی شدید دارید و با استراحت بهتر نمی شوید به دکترتان مراجعه کنید. پزشک ضمن معاینه شما وجود سایر علائم را هم جستجو خواهد کرد تا علت خستگی شما پیدا کند و درمان آن را تجویز کند.

– سرفه مداوم سرفه علامت شایعی در سرماخوردگی آنفلوآنزا و آلرژی ها است و همچنین سرفه ممکن است عارضه جانبی برخی از دارو ها باشد. اما هر سرفه طولانی مدتی- یعنی سرفه ای که بیش از سه تا چهار هفته طول بکشد- را نباید نادیده گرفت و برای بررسی آن باید به پزشک مراجعه کرد.

سرفه طولانی مدت علاوه بر سرطان ممکن است نشانه بیمار یهای دیگری مانند برونشیت مزمن یا بازگشت محتویات اسیدی معده به مری (ریفلاکس) باشد. پزشک شما سابقه پزشکی شما را خواهد گرفت گلوی شما را معاینه خواهد کارکرد ریه تان را بررسی خواهد کرد و به خصوص اگر سیگاری باشید ممکن است رادیوگرافی قفسه سینه را هم تجویز کند. هنگامی علت سرفه مشخص شد پزشک یک طرح درمانی برای شما تعیین خواهد کرد.

– اشکال در بلع برخی از مردان از اشکال در بلع شکایت می کنند. آن ها در طول زمان ممکن است با تغییردادن رژیم غذایی شان و مصرف مواد غذایی نرم تر و مایع سعی کنند بر این مشکل غلبه کنند مثلا سوپ بخورند.

اما اشکال در بلع می تواند نشانه سرطان های گوارش از جمله سرطان مری باشد. اگر در بلعیدن غذا مشکل دارید به پزشک تان اطلاع بدهید. پزشک پس از گرفتن شرح حال و سابقه پزشکی شما ممکن است رادیوگرافی قفسه سینه تجویز کند. پزشک تان همچنین ممکن است شما را به متخصص گوارش ارجاع دهد تا با آندوسکوپی فوقانی مری و بخش بالایی دستگاه گوارش تان مورد بررسی قرار گیرد.

– تغییرات پوست شما نه تنها باید از تغییرات در خال های تان آگاه باشید (که نشانه شناخته شده سرطان پوست بالقوه است) بلکه هر تغییر در رنگ پوست را باید مورد توجه قرار دهید. همچنین ایجاد زخم و خونریزی ناگهانی از پوست هم و پوسته ریزی شدید هم باید بوسیله پزشک مورد بررسی قرار گیرد. مشکل است گفت تا چه مدت باید صبر کرد و به مشاهده تغییرات پوست ادامه داد و سپس به پزشک مراجعه کرد اما اغلب کارشناسان می گویند بیشتر از چند هفته نباید منتظر بمانید.

 پزشک از شما شرح حال دقیقی خواهد گرفت و معاینه جسمی دقیقی انجام خواهد داد. همچنین ممکن است برای رد کردن احتمال سرطان نمونه برداری بافتی از پوست را تجویز کند. – ظهور خون در جا های غیرمعمول اگر در بخشی از بدن تان که به طور معمول خونریزی نمی کند خون مشاهده کنید باید به پزشک تان مراجعه کنید.

پیگیری چند علامت سرطان در مردان

اگر شروع به سرفه کردن و بالا آوردن خلط خونی کنید خون در مدفوع تان ظاهر شود یا ادرارتان خونی باشد مراجعه به پزشک لازم است.

 وجود علامت سرطان در مردان

توجه داشته باشید که نسبت دادن وجود خون در مدفوع به بواسیر (هموروئید) اشتباه است این خونریزی ممکن است نشانه سرطان روده بزرگ باشد. پزشک شما در مورد علائم تان سوال خواهد کرد.

ممکن است آزمایش هایی مانند کولونوسکوپی (آندوسکوپی روده بزرگی با استفاده از یک لوله انعطاف پذیر که بر سر آن دوربینی نصب شده است) را توصیه کند. هدف کولونوسکوپی یافتن نشانه های سرطان یا ضایعات پیش سرطانی (که ممکن است بعد ها به سرطان تبدیل شوند) و نیز هر ضایعه دیگری باشد که باعث خونریزی شده است.

– تغییرات دهان اگر سیگار می کشید یا توتون می جوید به خصوص باید در مورد بروز لکه های سفید درون دهان یا نقاط سفید رنگ روی زبان تان هشیار باشید. این تغییر ممکن است بیانگر بروز “لوکوپلاکیا” یک ضایعه پیش سرطانی که ممکن است در نتیجه تحریک شدن مداوم پوشش دهان و زبان رخ دهد- باشد.

این عارضه ممکن است در نهایت به سرطان دهان تبدیل شود. این تغییرات را باید به پزشک یا دندانپزشک تان اطلاع دهید. پزشک یا دندانپزشک پس از پرسیدن سوابق پزشکی و معاینه تغییرات تصمیم خواهد گرفت چه کار های دیگری لازم است انجام شود.

جزئیات بیشتر درباره عوامل خطر مربوط به سرطان پروستات در مردان

در ادامه به چهار عامل خطر بسیار مهم مربوط به سرطان پروستات اشاره می کنیم؛ هرچند به سختی می توان گفت دقیقا کدام یک از این ها مهم تر هستند زیرا در علل ایجاد این بیماری هم چنان جای بحث وجود دارد.

سن

سن تا حدود زیادی مهم ترین عامل خطر برای مردان است؛ به همین دلیل به شدت توصیه می شود مردان در حدود ۴۰ سالگی آزمایش های مربوط به این بیماری را انجام دهند. ابتلا به این بیماری زیر ۵۰ سالگی بسیار نادر است و معمولا بیش تر در سنین ۶۰ تا ۷۰ سالگی بروز می کند.

ژنتیک

آمار هایی وجود دارند که نشان می دهند وجود سابقه ی خانوادگی در رابطه با سرطان پروستات می تواند خطر ابتلا به این بیماری را تا سه برابر افزایش دهد. اگر عضو سالخورده ی خانواده پیش از ۶۰ سالگی به این سرطان مبتلا شده باشد خطر ابتلای اعضای جوان تر حتی بیش تر هم می شود. هر قدر تعداد بستگان مبتلا به ویژه بستگان درجه یک بیش تر باشد احتمال وجود یک ژن معیوبِ عامل سرطان در فرد بیش تر خواهد شد.

نژاد

سرطان پروستات در میان مردان سیاه پوست نسبت به سایر نژاد ها شایع تر است. خطر ابتلا به این بیماری در میان مردان آسیایی کم تر است و مردان سفیدپوست از این لحاظ در جایگاه میانه قرار دارند.

چاقی

بر اساس برخی پژوهش ها هر قدر شاخص توده بدنی بیش تر باشد خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز بیش تر می شود. هم چنین پزشکان به این نکته اشاره می کنند که تشخیص سرطان و درمان آن برای افراد چاق دشوار است.

منبع: نامه نیوز