عزم استاندار کرمان برای تشکیل کارگروه ویژه توسعه زنجیره صنایع تکمیلی بخش کشاورزی در جنوب
به گزارش خبرگزاری دکتر نانو ؛ محمدعلی طالبی در جلسه شورای اداری شهرستان منوجان از شناخت قبلی خود نسبت به شهرستان سخن گفت و افزود: در گذشته بنده در این شهرستان حضور پیدا کرده و با ساختار و بافت شهرستان و همچنین ظرفیت های آن آشنایی دارم.
وی خاطرنشان کرد: منوجان دارای ظرفیت ها و استعدادهای فراوانی در بخش های مختلف است لذا باید برای آن برنامه ریزی کرد؛ همچنین یکی از پهنه های معدنی بسیار خوب استان در جنوب و شهرستان منوجان قرار دارد.
طالبی عنوان کرد: مسائل مختلفی هم در بخش معدن وجود دارد و در این زمینه نیز تصمیمات مشترکی برای فعال تر شدن معادن از جمله جذب سرمایه گذاران و فعال کردن پهنه ها گرفته شد؛ همچنین در زمینه تکمیل زنجیره تولید معدن نیازمند ایجاد برخی واحدهای فرآوری معدنی در شهرستان هستیم.
لزوم توسعه صنایع تبدیلی
وی ابراز داشت: در بحث صنعت جنوب کرمان ضعفی که وجود دارد عمدتا شاهد فقدان صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی هستیم و در همین راستا از تعدادی از واحدها بازدید کردیم که متاسفانه از ظرفیت های کشاورزی در بخش صنایع تبدیلی استفاده نمی شود لذا تصمیم گرفته شد کارگروه ویژه ای برای تسهیل و تحرک بخشی به ایجاد زنجیره صنایع تکمیلی بخش کشاورزی در استان تشکیل شود.
استاندار کرمان اظهار داشت: در بخش کشاورزی ظرفیت های بسیار خوبی در دو شهرستان منوجان و قلعه گنج وجود دارد کاری که در قلعه گنج توسط شرکت سرمایه گذاری ماهان انجام شده نشان از وجود ظرفیت کشاورزی این دو شهرستان است و جلسه ای که با مسئولین ماهان در زمینه کشاورزی و گردشگری در تهران داشتیم حاکی از این است که سطح کار بسیار بالا است و حتی بهترین مشاورها را استخدام کردند تا در بخش کشاورزی شاهد توسعه در منطقه جنوب استان باشیم.
اهمیت کارهای مدرن بخش کشاورزی
وی خاطرنشان کرد: نمونه این کارهای مدرن در حوزه کشاورزی باید عمومی سازی شود و همه مردم در جنوب استان الگوبرداری کنند. کشاورزی کنونی در استان کرمان صرفه اقتصادی چندانی ندارد چراکه ۴۳ درصد اشتغال مردم در حوزه کشاورزی است اما تنها ۱۶ درصد از جی دی پی استان از بخش کشاورزی تامین می شود.
طالبی با اشاره به اینکه زنجیره ای برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی در جنوب استان باید ایجاد شود افزود: ما باید جنوب استان را به عنوان پایگاه صادرات محصولات کشاورزی در کشور معرفی کنیم.
وی اظهار داشت: امروز احیای دامپروری در جنوب کرمان یک ضرورت است چرا که دامپروری یکی از نیازهای اساسی کشور است و لذا باید از طریق جذب سرمایه گذاران شرایطی فراهم شود که جنوب استان به یکی از قطب های تولید گوشت در کشور تبدیل شود.
استاندار کرمان اعلام کرد: در بحث سرمایه گذاری در شهرستان توافقاتی حاصل شد تا بتوانیم سرمایه گذاران را در بخش های مختلف جذب کنیم؛ از طرف دیگر استفاده از سرمایه های خرد مردم در اولویت است و مردم باید خودشان در قالب شرکت تعاونی ها و سایر قالب ها سرمایه گذاری انجام دهند.
وی تصریح کرد: در خصوص موضوع راه ها امروز جلسه ای تشکیل شد و نمایی کلی از انتظاراتی که باید در سطح ملی پیگیری بشود مشخص شد همچنین در زمینه سوخت جلسه ستاد سوخت تشکیل و کمیته ای را برای پیگیری مشکلات سوخت تعیبن کردیم.
شایسته سالاری
طالبی اظهار داشت: برای انتخاب افراد در جایگاه های مختلف استان انتخاب بر حسب شایستگی است و قطعا جنوب استان دارای نیروی های انسانی شایسته ای است.
وی ادامه داد: از نماینده مردم ۶ شهرستان جنوبی در مجلس شورای اسلامی تشکر می کنم که فارغ از نگاه جناحی همکاری شایسته ای با دستگاه اجرایی دارند؛ همچنین باید اشاره کرد که عالی ترین سطح همکاری میان نمایندگان و استانداری در جریان است لذا امیدواریم در کنار شما بتوانیم به توسعه همه جانبه جنوب دست پیدا کنیم.
46