دیدار تراکتور و سپاهان 2 بخش متفاوت داشت
دکتر نانو/آذربایجان شرقی یک کارشناس فوتبال می گوید دیدار تراکتور و سپاهان دارای 2 بخش متفاوت بود.
سجاد حسین زاده در گفت وگو با دکتر نانو، در ارزیابی فنی از عملکرد تراکتور مقابل سپاهان اظهار کرد: اول از همه باید بگویم هواداران تراکتور شاه بیت زیبای فوتبال ایران و آسیا هستند. بازی تراکتور و سپاهان دو بخش کاملاً متفاوت داشت. بخش اول از دقیقه اول تا 60 و بخش دوم به دقیقه 60 به بعد مربوط می شود. در 60 دقیقه اول خوب نبود و هیچ چیز اصلاً با اتمسفر موجود در ورزشگاه همخوانی نداشت.
وی ادامه داد: هر چقدر سکوها زیبا و چشم نواز بودند اما به همان اندازه بازی بی هیجان، کسل کننده و دور از بار فنی و هیجانی بود. آزاردهنده تر از هر چیز توقف های مکرر، توقف های بی جا و اعتراض های غیرحرفه ای مزید بر علت شده بود تا در داخل مستطیل سبز هرگز یک بازی زیبا را شاهد نباشیم.
او ادامه داد: هر دو تیم با تفکر بازی تخریبی وارد زمین شده بودند. تیم سپاهان هایپرس را از بالا در دستور کار خود قرار داده بود و بازی تخریبی اصلی ترین مشخصه این تیم بود. همچنین تراکتور با تاکتیک پرس از یک سوم میانی و بازی تخریبی وارد عمل شد که صد البته هر دو تیم در اجرای تاکتیک مدتظرشان موفق عمل کردند، به طوری که هیچ کار تیمی از سوی هیچ کدام از دو تیم توان اجرایی به خود ندید. هرگز شاهد رد و بدل شدن بیش از 4 یا 5 پاس نبودیم. به طوری که بازیکن با تکنیک و بازی سازی مثل آلوز چاره را در آن دیده بود که یا به کناره ها بیاید و یا به خط دفاعی آمده و از آنجا بازی سازی را انجام دهد.
این کارشناس فوتبال اضافه کرد: هیچ یک از 2 تیم بیلد آپ (بازی سازی) از خط دفاع را به خوبی انجام ندادند و هر 2 زمانی که مالکیت توپ را در دست می گرفتند، بدون اینکه ساز و کار، پوزیشن و شرایط ضد حمله را داشته باشند، با عجله و تحت تاثیر جو و با استرس، حمله انجام می دادند و چون شرایط ضد حمله فراهم نبود، در نتیجه کار شکل نمی گرفت و بازی هم در همان نیمه های زمین مرتب دست به دست می شد و هیچ موقعیت گل و موقعیت خطرناک برای هیچ کدام از 2 تیم ایجاد نمی شد.
حسین زاده عنوان کرد: این تاکتیک به قدری در روند تهاجمی بازی اختلال ایجاد کرد که سه تن از بهترین مهاجمین لیگ برتر که در 2 تیم حضور دارند و جزو مهره های زهردار لیگ به حساب می آیند در این بازی بیکارترین بازیکنان زمین بودند و این یعنی افت فاحش فاز تهاجمی هر 2 تیم.
او بیان کرد: اما بخش دوم بازی که از دقیقه 60 به بعد شروع شد بسیار متفاوت از بخش اول بود. تیم سپاهان تغییر شیوه داده و هایپرس را به پرس تبدیل کرد. این کار باعث شد که تراکتور در خط دفاعی بتواند در ارز پاسکاری کرده و با عرض دادن به بازی گره کور بازی را از نیمه های زمین باز کرده و کار بازی سازی از خط دفاعی را شروع کند. تراکتور رفته رفته سپاهان را تحت فشار قرار داد به طوری که سپاهان مجبور شد یک خط دیگر عقب نشینی کند و پرس را از یک سوم میانی آغاز کند.
این کارشناس فوتبال گفت: تمرکز سپاهان روی خط طولی-میانی خود باعث ایجاد فضا در کانال های کناری برای نفوذ مدافعین و هافبک های تراکتور شد که از همین طریق چندین موقعیت خطرناک روی دروازه سپاهان ایجاد شد. سپس تراکتور با 2 تعویضی که انجام داد؛ دو وینگر و هافبک نفوذی سرعتی و تکنیکی را وارد زمین کرد. (مهدی هاشم نژاد و سیامک نعمتی) با ورود این 2 بازیکن توان تهاجمی تراکتور بیشتر شد. مخصوصاً در سمتی که هاشم نژاد با آلوز همکاری بیشتری داشت باعث ایجاد شکل بهتری در حملات این تیم شد.
او ادامه داد: دفاع میانی سپاهان که ضعف های مشهودی داشت چندین بار از عمق تهدید شد و نشان داد که آسیب پذیر است، ولی با خوش شانسی سپاهان و بی دقتی مهاجمان تراکتور، موقعیت های این تیم یکی پس از دیگری به هدر رفتند.
حسین زاده گفت: به نظر می رسید اکثر بازیکنان تحت تاثیر جو ورزشگاه بودند و کارایی لازم را نداشتند. البته این قضیه بیشتر روی تیم سپاهان تاثیر گذاشته بود. سپاهان تیم قابل احترامی است و بازیکنان بسیار خوبی دارد، ولی روز گذشته با توجه به جو بسیار سنگین ورزشگاه و تاثیر هواداران و بازی منطقی تراکتور مخصوصاً بعد از دقیقه 60 باعث شد که سپاهان نتواند، سپاهان همیشگی باشد. به نظر می رسد سپاهان هنوز از حاشیه رهایی پیدا نکرده است. کما اینکه هنوز حاشیه درگیری فرشاد احمدزاده با سرمربی این تیم از مصادیق ملموس وجود حاشیه در این تیم به حساب می آید.
این کارشناس فوتبال متذکر شد: اما تراکتور در کنار تمام نقاط قوت خود یک ضعف بسیار اساسی دارد و آن در پست هافبک دفاعی است. در فوتبال مدرن امروز و فوتبال تهاجمی و زیبا این پست از نقش بسزایی برخوردار است. تمام تیم های مطرح در لیگ های مختلف در این پست قطعاً یک بازیکن شش دانگ و تاثیر گذار دارند.
حسین زاده عنوان کرد: می توان گفت محوری ترین پست فوتبال مدرن دنیا هافبک دفاعی است. بازیکنانی که در این پست بازی می کنند باید خصوصیات و ویژگی های بسیار خاصی همانند، قدرت دفاعی، جنگندگی، تیزهوشی، تکنیک بالا، قدرت بدنی، طراحی، سرعتی، مصمم بودن و قدرت رهبری برخوردار باشند.
او گفت: وقتی در تیم های بزرگ به نام بازیکنان این پست نگاه می کنیم، متوجه اهمیت این پست ها می شویم. همانند فابینیو، رودری، کاسمیرو و یا در تاریخ نه چندان دور میشایل بالاک در آلمان گتوزو در ایتالیا و کریم باقری در ایران.
او ادامه داد: این بازیکنان وقتی تیم در فاز حمله بود آن ها را جلوتر از همه مهاجمین می دیدیم و وقتی در فاز دفاعی بود یک دفاع مستحکم و با فکر و سد قوی در مقابل حملات حریف می دیدیم. متاسفانه در لیگ برتر و مخصوصاً در تراکتور چنین بازیکنانی را که توان بازی در این پست را داشته باشد، نداریم. برای مثال در تراکتور وقتی از یک بازیکن دفاعی در این پست استفاده می شود، از وزن تکنیکی، توان بازی سازی و قدرت تهاجمی تیم کاسته می شود، همانند صفا هادی و وقتی یک بازیکن طراح یا تهاجمی را به کار می گیرند قدرت تدافعی و جنگندگی در این منطقه به شدت کاهش پیدا می کند. پس تراکتور به عنوان یکی از سه تیم صدر جدولی اگر بخواهد در بالای جدول باقی بماند حتماً باید به این پست کلیدی خود بیشتر توجه کند.
پیش بینی شما از میزان شانس قهرمانی تراکتور در تراکتور چیست؟ این کارشناس فوتبال در پاسخ به این سوال گفت: قطعاً روی کاغذ تراکتور شانس قهرمانی دارد، ولی راه بسیار سخت و دشوار است و تراکتور باید پیراهن ترس از تیم های بالای جدول را از تن بیرون کند که در این صورت بیشتر به قهرمانی نزدیک خواهد شد.
پایان خبر دکتر نانو