بعد از ایمپلنت چه دارویی بخوریم؟

بعد از کاشت ایمپلنت مصرف صحیح داروها به‌ویژه مسکن‌ها و داروهای ضدالتهاب نقش بسزایی در تسریع فرآیند بهبود و کاهش درد دارد. معمولاً در لیست داروهای بعد از امیپلنت انواع آنتی‌بیوتیک نیز وجود دارد؛ چراکه از بروز عفونت پیشگیری می‌کند. اهمیت مصرف این داروها در موفقیت درمان ایمپلنت غیرقابل انکار است.

بعد از ایمپلنت چه دارویی بخوریم؟

داروهای بعد از ایمپلنت

معمولاً دندان‌پزشک شما بعد از انجام ایمپلنت دندان آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند آموکسی‌سیلین را برای پیشگیری از عفونت تجویز می‌کند. همچنین مسکن‌هایی مانند استامینوفن برای کنترل درد و کاهش التهاب توصیه می‌شوند. در برخی موارد دهان‌شویه‌های ضدعفونی‌کننده نیز جهت حفظ بهداشت دهان و جلوگیری از تجمع باکتری‌ها تجویز می‌شوند.

لیست کاملی از داروهای بعد از ایمپلنت دندان را در این مقاله خواهید شناخت.

برای بهبود بعد از عمل ایمپلنت مصرف برخی داروها لازم است.

آنتی‌بیوتیک‌ ها؛ پیشگیری از عفونت بعد از ایمپلنت

از جمله داروهای شایع در این دسته می‌توان به آموکسی‌سیلین و کلیندامایسین اشاره کرد؛ به‌ویژه برای افرادی که به پنی‌سیلین حساسیت دارند. آنتی بیوتیک بعد از ایمپلنت بلافاصله باید مصرف‌شود تا از بروز عفونت جلوگیری کند.

مسکن ‌ها و داروهای ضد التهاب

مسکن‌ها دیگر داروهایی هستند که به‌منظور کاهش درد و ناراحتی پس از جراحی تجویز می‌شوند. ایبوپروفن استامینوفن و ناپروکسن از جمله نمونه‌های رایج در این گروه داروها هستند. ادویل نیز مشابه ایبوپروفن تسکین‌دهنده درد است و با دوز مشابه ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلی‌گرم هر ۸ ساعت مصرف می‌شود.

ژل Sockit که از طریق سرنگ به محل زخم می‌رسد باید حداقل چهار بار در روز مصرف شود. این ژل به تسکین درد کمک کرده و نیاز به استفاده از دیگر داروها را کاهش می‌دهد.

همچنین ایبوپروفن و دگزامتازون معمولاً با هدف کاهش تورم و التهاب در ناحیه جراحی تجویز می‌شوند. این داروها به‌منظور کاهش درد بیمار در دوران بهبودی همزمان با مسکن‌ها قابل مصرف هستند.

قرص آناهیل بعد از ایمپلنت

قرص اناهیل برای ایمپلنت به‌عنوان یک داروی ضدالتهاب قوی شناخته می‌شود که حاوی ماده‌ای به نام بروملین است. این ترکیب برای کاهش التهاب و درد ناشی از زخم‌ها کاربرد دارد. معمولاً قرص آناهیل بعد از ایمپلنت و یا سایر انواع جراحی‌ها تجویز می‌شود و دوز معمول مصرف آن بین یک تا سه عدد در روز است.

اسامی دیگر داروی آناهیل:

  • کپسول آناهیل پلاس
  • کپسول آناهیل ۵۰۰ میلی گرم
  • کپسول آناهیل ۲۵۰۰ میلی گرم
  • کپسول پیناهیل
  • کپسول راناهیل ۲۰۰ میلی گرم

نحوه مصرف قرص اناهیل برای ایمپلنت

بر اساس توصیه پزشکان متخصص مصرف روزانه یک تا سه عدد قرص آناهیل به منظور ترمیم سوختگی پوست تسریع در بهبود زخم‌ها رفع خون‌مردگی کاهش التهاب و همچنین کاهش درد و تورم پوستی توصیه می‌شود.

مصرف قرص آناهیل در روند بهبود بعد از ایمپلنت بسیار مؤثر است.

دهان‌شویه‌های آنتی‌باکتریال

کلرهگزیدین به‌عنوان یک نمونه مشهور در کنترل باکتری‌ها در دهان و پیشگیری از عفونت‌های احتمالی مؤثر است. پزشکان معمولاً دهانشویه بعد از ایمپلنت را به منظور تسهیل روند بهبودی تجویز می‌کنند.

داروهای ترکیبی

در صورت مواجهه با درد شدید می‌توان در کنار ایبوپروفن از داروهای ترکیبی مانند هیدروکدون با استامینوفن یا اکسی کدون با استامینوفن استفاده کرد.

استفاده از مکمل بعد از ایمپلنت؛ قرص کلسیم

مصرف قرص کلسیم برای جلوگیری از بروز مشکلات استخوانی و تسریع در جوش خوردن ایمپلنت ضروری است.

اثرات جانبی داروها پس از کاشت ایمپلنت

داروهای بعد از ایمپلنت اثرات جانبی نیز به همراه دارند که در ادامه به شرح آنها می‌پردازیم:

آنتی‌بیوتیک‌ها: این داروها معمولاً با اختلالات گوارشی نظیر اسهال حالت تهوع و استفراغ همراه هستند. در برخی افراد واکنش‌های حساسیتی مانند کهیر و خارش نیز ممکن است بروز کند.

مسکن‌ها: این داروها باعث اختلالات گوارشی نظیر سوزش معده و درد آن می‌شوند. برخی از مسکن‌ها نیز ممکن است موجب سرگیجه یا خواب‌آلودگی شوند.

داروهای ضد التهاب: این داروها ممکن است اختلالات گوارشی نظیر ناراحتی و سوزش معده را به همراه داشته باشند. همچنین با مصرف داروی ضد التهاب بعد از ایمپلنت خطر خونریزی به‌ویژه در صورت استفاده همزمان با داروهای ضد انعقاد خون افزایش می‌یابد.

احتمال شکست جراحی ایمپلنت با داروهای ضدافسردگی!

تحقیقات اخیر پزشکان داروساز حاکی از آن است که مصرف داروهای ضدافسردگی از دسته SSRIs ممکن است احتمال شکست در جراحی ایمپلنت را افزایش دهد. مصرف این داروها به دلیل تأثیر منفی بر رشد استخوان فک و کند کردن فرآیند پیوند فیکسچر ممکن است به نتایج نامساعد در فرآیند جراحی منجر شود:

  • زولفت
  • لکساپرو
  • فلوکستین
  • پاروکستین

اهمیت راهنمای مصرف داروها بعد از ایمپلنت

رعایت مصرف داروهای بعد از ایمپلنت به‌ویژه استفاده صحیح و به‌موقع از مسکن‌ها و آنتی‌بیوتیک‌ها نقش حیاتی در موفقیت جراحی و تسریع فرآیند بهبودی دارد. از سوی دیگر مصرف برخی داروها مانند انواع ضدافسردگی‌ ممکن است بر نتایج جراحی یا روند بهبودی تأثیر منفی بگذارد.

در هر صورت مصرف دارو باید با تجویز پرشک انجام گیرد و اگر در این خصوص نیاز به مشورت یک متخصص دارید دندانپزشکان کلینیک بارانا به‌روزترین اطلاعات را در اختیار شما خواهند گذاشت. دریافت نوبت آنلاین از متخصصین کلینیک دندانپزشکی بارانا کاملا رایگان است.