افراد در آستانه بازنشستگی بخوانند/ قانون افزایش سن بازنشستگی دقیقا از چه زمانی اجرا می شود؟

افراد در آستانه بازنشستگی بخوانند/ قانون افزایش سن بازنشستگی دقیقا از چه زمانی اجرا می شود؟

افراد در آستانه بازنشستگی بخوانند/ قانون افزایش سن بازنشستگی دقیقا از چه زمانی اجرا می‌شود؟

به گزارش خبرگزاری دکتر نانو، 24 دی ماه امسال بود که شورای نگهبان با مصوبه افزایش سن بازنشستگی موافقت کرد. مصوبه مجلس به منظور افزایش سن بازنشستگی در سنین مختلف در راستای رفع ناترازی صندوق های بازنشستگی بود، مصوبه ای که مخالفان و موافقانی داشت.

اقتصادآنلاین در گزارشی نوشت: موضوع افزایش سن بازنشستگی در صندوق های بیمه ای بیست و هشتم آبان ماه از سوی مجلس شورای اسلامی، به رای گذاشته شد ودر نهایت به تصویب رسید. اما از زمان تایید مصوبه افزایش سن بازنشستگی، اظهارنظرهای مختلفی برای زمان اجرای این قانون مطرح شد. به طوری که سید صولت مرتضوی وزیر کار و رفاه اجتماعی 25 بهمن ماه در حاشیه نشست هییت وزیران درباره زمان اجرای قانون افزایش سن بازنشستگی، گفت: آنهایی که الان بالای 28 سال سابقه کار دارند، حداقل باید 30 سال خدمت کنند و افزایش سن بازنشستگی از سال 1405 عملیاتی می شود.

وی افزود: قانون مشمول کسانی می شود که 28 سال سابقه خدمت دارند و مشمول افرادی که 29 و 30 سال سابقه دارند نمی شود.

این در حالی است که پیشتر، محمد محمدی، معاون فنی و امور بیمه ای سازمان تامین اجتماعی در گفت وگو با یکی از رسانه ها درخصوص زمان اجرای افزایش سن بازنشستگی در کشور گفته بود: اجرای ماده 29 برنامه هفتم و شرایط بازنشستگی منوط به تدوین و ابلاغ آیین نامه است، اما عملیاتی شدن آن مطابق قانون برنامه هفتم توسعه از اول فروردین ماه سال 1403 قابل انجام خواهد بود.

تصویب قانونی برای رفع ناترازی صندوق های بازنشستگی

محمد صادق غلامی مشاور و رییس دبیرخانه هیات امنای سازمان تامین اجتماعی و صندوق های تابعه نیز در گفت وگو با فارس گفت: به نظر می رسد که اول 1403 همزمان با اجرای برنامه هفتم توسعه مساله افزایش سن بازنشستگی هم اجرا شود البته این قضیه و نهایی شدن آن به بررسی های شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت بسیار وابسته است.

وی در عین حال عنوان کرد: این قانون براساس برنامه هفتم پس از آن که شورای نگهبان آن را تایید کرد، احتمالا اصلاحاتی دارد به محض اینکه رییس مجلس شورای اسلامی آن را تصویب کند، رییس جمهور نیز آن را برای اجرا ابلاغ خواهد و احتمالا اجرای آن به سال آینده موکول می شود.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی یکشنبه 28 آبان ماه سال جاری در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه با بند الحاقی ماده 29 لایحه افزایش بازنشستگی در کشور موافقت کردند.

براساس این بند قرار است بیمه پردازانی که 25 تا 28 سال سابقه خدمت دارند به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی 2 ماه به سنوات اشتغال آن ها اضافه شود.

براساس این قانون، افرادی با سابقه 20 تا 25 سال به ازای هر سال سه ماه، افرادی با 10 تا 20 سال سابقه خدمت به ازای هر سال چهار ماه و برای بیمه پردازانی که تا 10 سال سابقه خدمت دارند به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه خواهد بود. طبق این مصوبه به سنوات اشتغال بیمه پردازانی که 28 تا 30 سال سابقه خدمت دارند عددی اضافه نخواهد شد.

افزایش سن بازنشستگی شامل این بازنشستگان نمی شود!

پس از آنکه این قانون به تایید شورای نگهبان رسید، بیست و چهارم دی ماه هادی طحان نظیف؛ سخنگوی شورای نگهبان درباره مصوبه مجلس برای افزایش سن بازنشستگی گفت: این مصوبه خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشده است.
اما میرهاشم موسوی رییس سازمان تامین اجتماعی اخیرا در نشست خبری با رسانه ها ها درباره زمان اجرای قانون افزایش سن بازنشستگی به رسانه ها گفت: هر زمانی که این قانون از سوی وزارت رفاه به سازمان تامین اجتماعی ابلاغ شود بلافاصله با تدوین آیین نامه ها، اجرا می شود.

بهادری جهرمی سخنگوی دولت نیز گفت: افزایش سن بازنشستگی که شامل بازنشستگان موجود نمی شود. همچنین برای کسانی که در شرف بازنشستگی هستند نیز این امر شامل آنان نمی شود. رابطه کارمندان دولت با دولت یک رابطه قانونی است، یعنی حدود و مرزهای آن را قانونگذار مشخص می کند که مطابق با مصالح عموم و هم حاکمیت رعایت شود.

با این حال؛ تاکنون اظهارنظرهای مختلفی درباره زمان اجرای قانون بازنشستگی از سوی مقامات مسیول در کشور بیان شده است اما اخیرا وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد که این قانون از سال 1405 اجرا خواهد شد، با این حال باید پرسید اگر هدف از افزایش سن بازنشستگی رفع ناترازی در صندوق های بازنشستگی است چرا زمان اجرای آن به چندسال آینده موکول شده است؟

223225