از عملیات آمایشی دانشگاه آزاد برای رفع نیازهای مناطق تا تاکید بر تشکیل به موقع کلاس ها
در نشست شورای دانشگاه آزاد هرمزگان مطرح شد؛
مسیولان در نشست شورای دانشگاه آزاد هرمزگان با تاکید بر ترسیم نقشه آمایش در فعالیت های دانشگاه آزاد عنوان کردند که کلاس ها باید در واحدهای دانشگاهی به موقع تشکیل شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری دکتر نانو، سیدجواد آل یاسین رییس مرکز نظارت، ارزیابی ، بازرسی و رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد اسلامی در شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان که با حضور معاونان این مرکز، مسیولان منطقه 6 دانشگاه، روسای واحد ها و مراکز این دانشگاه به میزبانی واحد بندرعباس برگزار شد ضمن اظهار رضایت از حرکت رو به رشد دانشگاه آزاد در استان هرمزگان اظهار کرد: این استان قابلیت های ممتازی در زمینه های مختلف دارد؛ بنابراین غفلت از برنامه های توسعه شهری در حوزه صنایع پتروشیمی، معدنی و… می تواند آسیب های جدی و جبران ناپذیری به دانشگاه به عنوان یک دانشگاه مسیله محور و پاسخگو وارد سازد.
وی با تاکید بر حرکت دانشگاه آزاد اسلامی بر محور سند توسعه و تعالی یادآور شد: آمایش به عنوان یک اصل مهم در شناخت ظرفیت های یک منطقه از مهم ترین ارکان توسعه است و هر واحد و مرکز دانشگاهی بهتر از هرکس یا مجموعه ای بیرون از آن مکان می تواند به انجام عملیات آمایشی همت گمارد و در راستای نیاز های آن منطقه برنامه ریزی مدون داشته باشد.
رییس مرکز نظارت، ارزیابی ، بازرسی و رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد اسلامی، جذب هییت علمی کارآمد و کاردان را یکی دیگر از شاخصه های توسعه خواند و متذکر شد: استان هرمزگان باید در این زمینه گام های بزرگ تری بردارد تا بتواند با کیفیت افزایی، رشد و تعالی دانشگاه را به خوبی رقم بزند.
دانشگاه موسسه ای ماموریت گرا با شبکه های علمی و فرهنگی است
معاون نظارت و ارزیابی عملکرد مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد اسلامی هم در این نشست با تاکید بر سند تحول و تعالی دانشگاه، این سند را حاصل ماه ها مطالعه و برنامه ریزی دانست و تاکید کرد: مطالعه عمیق این سند و به کار بستن آن می تواند در راستای تحقق ماموریت های پیش رو کمک قابل توجهی به توسعه همه جانبه این دانشگاه کند.
علیرضا طوسی با یادآوری برنامه های راهبردی سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه یک موسسه ماموریت گرا با مجموعه ای از شبکه های علمی، فرهنگی و… است که باید با ترسیم چشم اندازی آینده محور و منطبق با ارزش ها و آرمان ها اسناد بالادستی با رویکردی تحول آفرین با در نظر گرفتن راهبرد های کلان و محور های راهبردی بر تحقق ماموریت های خود با نگاهی مسیله محور، تمدن آفرین و هم افزایی شبکه ای حرکت کند.
وی تصریح کرد که تمام فعالیت های دانشگاه در چارچوب اهداف اصلی دانشگاه شکل می گیرد و ارتقای کیفیت دوره های تحصیلی و جایگاه دانشگاه، تقویت فضایل معنوی، پاسخگویی، نوآوری، تمدن آفرینی، هم افزایی شبکه ای، تحول آفرینی در حوزه فرهنگ سازمانی، دستیابی به رضایت مندی و پایداری اقتصادی از مهم ترین مصادیقی است که واحد ها و مراکز دانشگاهی باید به آن اهتمام ورزند.
کلاس ها در دانشگاه ها باید به موقع تشکیل شود
معاون نظارت و ارزیابی آموزشی، پژوهشی و دانشجویی مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این نشست به تشریح عملکرد برنامه های دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان پرداخت و مسایلی را درراستای رعایت ضوابط سقف ساعات تدریس، نحوه انتخاب مدیران گروه و مسیولیت های پیش روی آنان، نحوه جذب استادان گروه معارف و … متذکر شد.
مسعود صانعی با تاکید بر تشکیل به موقع کلاس ها افزود: چنانچه به هر دلیلی کلاس در موعد مقرر تشکیل نشود باید نسبت به تشکیل آن کلاس اقدام شود؛ درغیراینصورت هیچ عذری پذیرفته نیست.
وی، خواستار توجه و اهتمام ویژه به بخشنامه های صادره شد و تاکید کرد: باید جلساتی برای بخشنامه خوانی و تشریح بند های بخشنامه به مدیران گروه و مسیولان گذاشته شود تا مشکلات آموزشی بعد از اتمام و فارغ التحصیلی، گریبانگیر دانشجو نشود.
معاون نظارت و ارزیابی آموزشی، پژوهشی و دانشجویی مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد اسلامی، خواستار توسعه و رشد مقالات علمی، نشریات تخصصی، تکمیل اطلاعات سامانه علم سنجی، گسترش سرای نوآوری و مراکز رشد شد و گفت: روند حاظر مورد قبول نیست و باید تمام واحد ها و مراکز دانشگاهی در این زمینه فعالیت جدی کنند تا تولیدات علمی حاصل این تلاش به نتیجه برسند.
وظایف معاونت نظارت مالی مرکز رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد
معاون نظارت مالی مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد اسلامی هم با تاکید بر حفظ و صیانت از منابع مالی دانشگاه و رتبه بندی عنوان کرد: عملکرد مالی واحد ها و مراکز دانشگاهی براساس وضعیت مالی خود ارزیابی می شوند و هیچ گونه مقایسه ای در این زمینه بین دو واحد دانشگاهی اتفاق نمی افتد؛ بلکه سنجش براساس عملکرد حال و گذشته آن واحد است.
حبیب خلیلی، یکی دیگر از وظایف معاونت نظارت مالی مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد اسلامی را آسیب شناسی و شناسایی نقاط بحرانی حساب های مالی عنوان کرد و گفت: این مرکز با بررسی آخرین صورت وضعیت های مالی و شاخص های تاثیرگذار؛ عملکرد واحد ها را درجه بندی و امتیازدهی و نقاط بحرانی و ضعیف را به واحد ها اعلام می کند تا نسبت به رفع این آسیب ها اقدام جدی شود.
معاون بازرسی و رسیدگی به شکایات مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد اسلامی نیز رسیدن به اهداف دانشگاه را مطابق سند چشم انداز مهم خواند و افزود: رسیدن به اهداف دانشگاه یکی از برنامه های مهم این معاونت است که باید در آن با نظارت کامل، جامع و دقیق بر تمام بخش ها از انحراف اهداف دانشگاه پیشگیری کنیم و در انعکاس صحیح و به موقع مشکلات نیز اهتمام ویژه داشته باشیم.
امیر احمری نژاد ابراز امیدواری کرد که مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و رسیدگی به شکایات دانشگاه آزاد اسلامی دنبال کمک و یاری رساندن به بخش های مختلف دانشگاه برای بالا بردن میزان رضایت مندی و حرکت در راستای سلامت و صداقت است و در این زمینه نیز تلاش می کند تا به کمک واحد های دانشگاهی بیاید و مشکلات و ابهامات پیش رو را به درستی رفع کند.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان هم ضمن تشریح توانمندی های دانشگاه آزاد اسلامی در ایجاد فرصت ها و آفرینش فرصت ها متذکر شد: این دانشگاه در راستای توسعه و حرکت بر محور نیاز های استان گام برمی دارد و از حیث تحول آفرینی در عرصه علمی و پژوهشی استانی جوان و پرانرژی است و می تواند با ظرفیت موجود و وجود استادان جوان فعالیت های خوبی را در حوزه های علمی، پژوهشی طراحی و ترسیم کند.
محمدحسین رنجبر با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در استان هرمزگان دارای 314 عضو هییت علمی است، بیان کرد: توانمندی این دانشگاه به عنوان بزرگ ترین موسسه آموزش عالی استان می تواند افق روشنی را در توسعه همه جانبه داشته باشد.
وی به تشریح عملکرد واحد ها و مراکز دانشگاهی استان هرمزگان پرداخت و افزود: فعالیت های بزرگ و شاخصی در عرصه های مختلف صورت گرفته و در آینده ای نزدیک شاهد تحولات بزرگ تر در این استان خواهیم بود.
به گزارش دکتر نانو، در این نشست ضمن تشریح برنامه ها، بیان مشکلات واحد ها و مراکز دانشگاهی، معاونان مرکز ارزیابی، بازرسی و رسیدگی به شکایات، رییس این مرکز در منطقه 6 به بیان دیگاه های خود و ارایه راهکار های هدفمند در پیشبرد اهداف دانشگاه پرداختند و مقرر شد برخی از مشکلات برای پیگیری و رفع ابهامات به صورت مکتوب به سازمان مرکزی ارسال و از سوی این مرکز پیگیری شود.