آمار بازدید از اماکن تاریخی و یک درگذشت

آمار بازدید از اماکن تاریخی و یک درگذشت

خبرهایی از نمایشگاه قرآن، اعلام آمار بازدید از اماکن تاریخی، شوک موزه ها با افزایش قیمت بلیت، درگذشت یک دوبلور، فرو ریختن تاج یک عمارت قاجاری، روایت دویل تانک های ایرانی و عراقی در فتح المبین، واکنش صفحه شفیعی کدکنی به ماجرای غزه، افزایش پارکینگ های مصلی برای نمایشگاه کتاب، اعلام آمار فروش اکران نوروزی، راهیابی آثار 5 سینماگر ایرانی به یک جشنواره خارجی و… از جمله اخبار هفته گذشته (4 تا 10 فروردین 1403) فرهنگی هنری دکتر نانو بودند.

به گزارش دکتر نانو، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشستی درباره تبیین شعار سال؛ «جهش تولید و مشارکت مردم» گفت: فرهنگ، یک امر ضروری است. پیشرفت در جامعه دینی هم با قرایت دینی و اسلامی و نهضت امام خمینی (ره) اساسا بدون بستر فرهنگ امکان ایجاد ندارد.

خبرهایی از نمایشگاه قرآن

اسماعیلی همچنین در مراسم رونمایی از مجموعه کتاب «سرّ دلبران، اهل بیت در آثار ادیان مسیحی» بیان کرد: رهبر معظم انقلاب با اشاره به موضوع غزه فرمودند که آثار شعرای ما به زبان هایی به ویژه عربی ترجمه شود. ان شاءالله همکاران ما در معاونت قرآن و عترت، معاونت فرهنگی و موسسه ایران این موضوع را پیگیری کنند.

خاندوزی: جهش تولید با مشارکت مردم سال ها مورد غفلت بوده است

مدیر مرکز مشاوره سازمان قرآنی جهاد دانشگاهی نیز از حضور جهاد دانشگاهی در بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن کریم همراه با ارایه خدمات متنوع قرآنی و مشاوره ای در موضوعات مختلف خبر داد.

از سوی دیگر، وزیر ارشاد با بیان اینکه اهتمام این وزارتخانه این است که شورای فرهنگ قرآنی کشور در صدر فعالیت های دستگاه ها باشد، گفت: در تلاش هستیم جلسات آن به صورت مرتب و معمول برگزار شود.

جلسه شصتم شورای توسعه فرهنگ قرآنی برگزار شد

حضور بیش از 6 میلیون زایر نوروزی در بقاع متبرکه 

مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه از حضور 6 میلیون و 800 هزار زایر در نوروز 1403 در بقاع متبرکه خبر داد و گفت: در کل کشور 425 امامزاده امکانات استقرار زایر را دارند که بر اساس آماری که از استان های مختلف کشور ارایه شده از 28 اسفند تا پایان پنجم فروردین حدود 200 هزار نفر شب در زایرسراها اسکان داشته اند.

اعمال شب نوزدهم ماه مبارک رمضان

اعمال شب های قدر بر دو نوع است؛ یکی آن که در هر سه شب باید انجام داد و دیگر آن که مخصوص است به هر شبی. 

ضرغامی آمار بازدید اماکن تاریخی را اعلام کرد

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارم فروردین ماه آمار تجمیعی بازدیدکنندگان از 259 موزه، پایگاه و بنای تاریخی را یک میلیون و 177 هزار و 375 نفر اعلام کرد و گفت: خوشبختانه مشکلی در سفرهای نوروزی امسال نداشتیم.

ادامه رکوردشکنی «حافظیه»

هفتم فروردین ماه نیز آمار پربازدیدترین مکان های تاریخی درحالی اعلام شد که حافظیه و استان فارس همچنان رکورددار بازدیدهای نوروزی بودند.

شوک موزه ها

افزایش 4 تا 5 برابر نرخ ورودی موزه ها بدون اعلام قبلی، با واکنش ها و نقدهای بسیاری مواجه شده است، به ویژه آنکه عزت الله ضرغامی بارها درباره افزایش نرخ خدمات در تعطیلات نوروزی هشدار داده بود. از طرفی، نبود نرخ نامه شفاف و مصوبه هیات وزیران در این باره، این برداشت را به وجود آورده که نرخ ها در اماکن تاریخی مختلف، سلیقه ای اعمال شده است. ضمن آنکه برخی بازدیدکنندگان، سطح بهداشت و کیفیت تجهیزات و خدمات موزه ها و اماکن تاریخی را با وجود افزایش قیمت بلیت آن ها زیر سوال برده اند.

گران ترین خودرو زیر پای رضاشاه

حدود 94 سال پیش، وقتی رضاشاه پهلوی دنبال یک خودرو متفاوت بود، رییس بانک پهلوی به کمپانی لیموزین «پیرس ارو» در آمریکا سفارش ساخت اتومبیلی را داد که بهای آن 30 هزار دلار شد و روزنامه نیویورک به آن لقب «مجلل ترین مَرْکَب اربابان تخت طاووس در طول تاریخ» را داد، اما این خودرو اکنون کجاست؟

تاج عمارت «امین لشکر» ریخت

تاج عمارت قاجاری «امین لشکر» به همراه بخش های دیگری از این خانه فروریخت.

کشف هایی که تاریخ ایران را جابه جا کرد

آخرین دستاوردهای باستان شناسی ایران از حدود 119 فعالیت میدانی در محوطه های تاریخی، درحالی برای نخستین بار رونمایی شد، که با اعلام نتیجه مطالعه ها و آزمایش های انجام شده روی نویافته ها، تاریخ ایران با تحولاتی مواجه شد.

اعلام شهرهای آماده پذیرش مسافر نوروزی

همزمان با آغاز موج دوم سفرها، ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، شهرهایی را که ظرفیت اقامتی خالی تری دارند و آماده میزبانی از مسافران نوروزی هستند، اعلام کرد.

عودلاجان؛ دریچه ای به تهران قدیم

ساکنان تهران و مسافران این کلانشهر در روزهای خاص همچون تعطیلات نوروز، این فرصت را دارند که تهران را از دریچه دیگری ببینند. آنها می توانند تهرانی را تماشا کنند که همچنان خانه ها، گرمابه ها، سقاخانه ها و گذرهای تاریخی زیادی را در خود جای داده و به واسطه همین تفاوت هاست که می توان تا حدی، زندگی در «طهران» (تهران قدیم) را از نظر گذراند.

شهید مهدی باکری به روایت چند فرمانده

زمانی که مهدی باکری شهید شد، آقا محسن، امین شریعتی را صدا کرد و گفت: برو جای مهدی فرمانده لشکر 31 عاشورا باش. اما مهدی باکری در این دو سال چنان کاری با قلب و روح و جان نیروهایش کرده بود که آقای شریعتی که سابقه حضور بیشتری در تیپ 31 عاشورا را داشت و در عملیات های طریق القدس و بیت المقدس با بچه های لشکر 31 عاشورا بود، به آقای رضایی گفت: من کجا، مهدی کجا!؟ نپذیرفت و جلو آقا محسن ایستاد.

روایت دویل تانک های ایرانی و عراقی در فتح المبین

به فرمانده تانک ها گفتم: دشمن در برد ما قرار گرفته، پشت سر هم شلیک کنید. دو تانک ما از کار افتاده بود که هریک، دست کم 20 گلوله داشتند. نمی توانستیم آن ها را عقب ببریم و این به معنی عقب نشینی بود، اما بقیه تانک هایمان شلیک کردند و بی اثر نبود و از حجم آتش دشمن می کاست.

سنجش سرانه مطالعه و تحقیر ملی

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به رواج رویکرد کمّی نگر در سنجش سرانه مطالعه می گوید: این رویکرد متاسفانه گاهی رنگ وبوی تحقیر ملی هم به خود گرفته و بعضی با تمسک به این سنجه، به شماتت ایرانیان به عنوان مردمی کتاب نخوان پرداخته اند.

واکنش صفحه شفیعی کدکنی به ماجرای غزه

در پی انتشار جزییاتی از اقدامات رژیم صهیونیستی در بیمارستان الشفا، صفحه منسوب به محمدرضا شفیعی کدکنی بخش هایی از کتاب مقدس عهد عتیق را به اشتراک گذاشته است.

افزایش پارکینگ های مصلی برای نمایشگاه کتاب

در بازدید مدیران سی وپنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از مجموعه مصلای امام خمینی(ره)، مشخص شد که تعداد پارکینگ های قابل استفاده برای عموم مردم در این نمایشگاه نسبت به دوره های قبل افزایش پنج هزار دستگاهی داشته است. بدین ترتیب امسال حدود 17 هزار پارکینگ در اختیار بازدیدکنندگان و دست اندرکاران نمایشگاه قرار می گیرد.

رسانه های دیگر به کمک شعر بیایند

محمدکاظم کاظمی با اشاره به ظرفیت شعر و علاقه مردم به آن می گوید: در زمان گذشته شعر می توانسته رسانه مستقل باشد بدون اینکه کتاب شود و به تریبون نیاز داشته باشد، اما الان باید رسانه دیگری به کمک شعر بیاید.

11 سال جست وجو برای نام یک شاعر!

چرا شعر فارسی کمتر ترجمه شده است؟

عباس شاه زیدی (خروش) معتقد است زبان فارسی ظرفیت های بسیاری دارد که قابل ترجمه نیست، بنابراین طبیعی است که شعر فارسی کمتر ترجمه شود؛ اما نباید دست روی دست گذاشت.

خشم وحید دستگردی از نیما!

حسن وحیدی دستگردی در یکی از مقالات خود به کسانی که خود را مبتکر سبکی نو در ادبیات فارسی خوانده اند بی رحمانه می تازد، وحید عمیقاً از نیما خشمگین است و این خشم را هیچ گاه و تا آخرین لحظات زندگی اش پنهان نمی کند.

آمار فروش اکران نوروزی

در نخستین روز هفته ای که گذشت اعلام شد که فیلم های نوروزی سینما پس از حدود دو هفته اکران بیش از 40 میلیارد تومان بلیت فروختند.

خاطراتی از «بلبل» شدن فردوس کاویانی و چند ماجرای دیگر

همزمان با روز ملی هنرهای نمایشی با حضور هادی مرزبان و کاظم نظری، مدیر کل هنرهای نمایشی در تماشاخانه سنگلج، در خلال یادآوری خاطرات و یاد هنرمندان فقید، از هنرمندانی که چراغ تیاتر را روشن نگه داشته اند، قدردانی شد.

راهیابی آثار 5 سینماگر ایرانی به جشنواره هات داکس

سی و یکمین جشنواره فیلم مستند هات داکس تورنتو فهرست فیلم های خود را با حضور آثار 5 سینماگر ایرانی اعلام کرد.

جایزه جشنواره فریبورگ به ایران رسید

جشنواره بین المللی فیلم فریبورگ به کار خود پایان داد و جایزه بهترین فیلم کوتاه به «شوهر ایران خانم» ساخته مرجان خسروی رسید.

چالش های یک فیلم برای چهره پردازی عابدزاده و قایقران

طراح چهره پردازی فیلم «پرویزخان» با اشاره به اینکه 200 بازیگر برای این فیلم براساس ویژگی های ظاهری مردم در دهه 60 گریم شدند، نکاتی را درباره انتخاب بازیگر چند نقش خاص از جمله سیروس قایقران و احمدرضا عابدزاده و نیز گریم سعید پورصمیمی بیان کرد.

نگاهی دیگر به بدلکاری

یک بدلکار سینما ابراز امیدواری می کند که تهیه کنندگان و فیلمسازان به استفاده از شیوه های نو و خلاقانه روی خوش بیشتری نشان دهند تا شاهد خسارات مالی و جانی کمتری در فیلم ها باشیم.

تلویزیون امسال هم به نفع سینما کنار نکشید؟

فیلم اکران نشده «کارو» در حالی هفتم فروردین ماه روی آنتن تلویزیون رفت که پیش از این مدیران سیما اعلام کرده بودند در نوروز 1403 برای رعایت چرخه نمایش سینما، فیلم اکران نشده از تلویزیون پخش نخواهد شد.

مرور کارنامه 4 ساله «زیرخاکی»

مرد کم هوشی که سال هاست به دنبال عتیقه جات قیمتی می گردد، یک ساک پر از سکه های باارزش پیدا می کند و برای فروش آن، درگیر ماجراهایی می شود. او که از وقایع کشور خبری ندارد و به چیزی جز کشف زیرخاکی فکر نمی کند، به واسطه برادرش که یک مبارز علیه رژیم ستمشاهی است، اسارت در زندان های رژیم بعث عراق و … هر بار ناگهان خود را در میانه اتفاقاتی مرتبط با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس می یابد که هیچ اطلاعی از آن ها ندارد!

درگذشت یک دوبلور 

علی اصغر رضایی نیک، دوبلور پیشکسوت سه شنبه، 7 فروردین ماه بر اثر ایست قلبی درگذشت و مراسم تشییع و خاکسپاری او روز پنجشنبه، نهم فروردین ماه برگزار شد.

برنامه های تلویزیون برای شب های قدر

به مناسبت فرا رسیدن شب های قدر، شبکه های سیما مراسم احیا در اماکن مقدس را در شب های نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم (جمعه 10 فروردین، یکشنبه 12 فروردین و سه شنبه 14 فروردین) پوشش می دهند.

اجرای پروژه های عمرانی در تالار وحدت و برج آزادی

با توجه به تعطیلات نوروزی و به منظور آمادگی بهتر برای میزبانی از برنامه های هنری، چند پروژه عمرانی در مجموعه تالار وحدت و همچنین برج آزادی کلید خورد.

نمایشگاه هنری برای سفر به 150 سال قبل

نمایشگاه موزه اورسی که به زودی با عنوان «پاریس 1874 ابداع امپرسیونیسم» افتتاح می شود، بازدیدکنندگان را با سفری مجازی به 150 سال قبل و همان لحظه ای می برد که تولد یک جنبش هنری تاریخ هنر را تغییر داد.

طبیعتِ متفاوت فریده لاشایی را ببینید

نقاشی های فریده لاشایی اغلب بر پایه عناصر طبیعت است. طبیعت برای این هنرمند تداعی کننده و پایه و اساس زندگی بود. بسیاری انتزاع بومی و طبیعت گرا را میراث فریده لاشایی در هنر مدرن ایران دانسته اند.

پیشنهادهایی برای خواندن:

ایرانی که عاشق ایران بود!

تسهیل بازگشت ایرانیان خارج از کشور؛ موضوعی کلان تر از معین، بهروز وثوقی و…

مسجد جمکران 1072 ساله شد

سلفی با بحران!

هدیه نوروزی امام رضا (ع) برای رزمندگان

هفت سین متفاوت خلبانان در عملیات فتح المبین

تهرانگردی حوالی خیابانی که شما را به دل تاریخ می برد!

نوروز در تاریکی سینما

اهمیت بدیع الزمان فروزانفر + صدای استاد

کشف مقبره ای با دیوارنگاره های رنگین در مصر

جلال الدین همایی و فروشنده دوره گرد

80 سالگی خسرو شکیبایی با مهرجویی و پوراحمد

پایان خبر دکتر نانو