آموزش استفاده از تجهیزات پزشکی برای بیماران در منزل

آموزش استفاده از تجهیزات پزشکی برای بیماران در منزل

امروزه بسیاری از افراد به دلایلی از جمله استرس و فشارهای روانی کاهش تحرک عادات غذایی ناسالم و… به بیماری های مختلفی مبتلا می شوند چاقی دیابت فشار خون بالا و سایر بیماری های قلبی از شایع ترین بیماری ها در جوامع امروزی محسوب می شوند.

آموزش استفاده از تجهیزات پزشکی برای بیماران در منزل

آموزش استفاده از تجهیزات پزشکی برای بیماران در منزل

در صورتی که هر یک از عزیزان تان یا خودتان به این بیماری ها مبتلا هستید لازم است که با نظارت منظم متخصصان مراقبت های بهداشتی نیازهای تان را برطرف کنید با توجه به پیشرفت علم امکان مدیریت بسیاری از بیماری های شایع با استفاده از تجهیزات پزشکی تخصصی وجود دارد در این مقاله به آموزش استفاده از تجهیزات پزشکی برای بیماران در منزل می پردازیم.

استفاده از تجهیزات پزشکی در منزل

تجهیزات پزشکی وسایل و ابزارهای تخصصی پزشکی را شامل می شوند تعدادی از این تجهیزات به صورت اختصاصی برای مصارف خانگی طراحی شده اند استفاده از اکثر تجهیزات در منزل به تخصص و مهارت های خاصی نیاز ندارد تنها استفاده از برخی از این لوازم برای راه اندازی به متخصص نیاز دارد.

تجهیزات پزشکی مناسب مصارف خانگی

همان طور که در بخش قبلی توضیح داده شد با استفاده از تعدادی از تجهیزات پزشکی امکان کنترل و درمان بسیاری از بیماری ها وجود دارد از تجهیزات پزشکی به منظور تشخیص نظارت و بهبودی بیماری ها استفاده می شود.

کلیه بیماران سپری کردن دوران نقاهت شان در منزل را به گذراندن اوقات شان در بیمارستان ترجیح می دهند ممکن است برخی از بیماران در منزل به تجهیزات پزشکی نیاز پیدا کنند.

گاهی اوقات بیماران تنها برای مدت زمان کوتاه به تجهیزات نیاز دارند و گاهی اوقات برای مدت زمان طولانی و تا آخر عمر در نتیجه در این بخش به معرفی تعدادی از پر کاربرد ترین تجهیزات پزشکی در منزل پرداخته و نحوه استفاده از آن ها را آموزش خواهیم داد.

آموزش استفاده از تجهیزات پزشکی

آموزش استفاده از فشارسنج برای بیماران در منزل

فشارسنج از تجهیزات کاربردی و پر استفاده ای در کلینیک ها و منازل است که افراد به کمک آن میزان فشار خون شان را می سنجند فشار سنج ها در 3 نوع جیوه ‌ای عقربه ای و دیجیتال تولید می شوند.

آموزش استفاده از فشار سنج جیوه ای

برای سنجش فشار خون با فشار سنج جیوه ای توصیه می شود که آرنج و قلب در یک سطح قرار گرفته و موازی هم باشند بازو بند دستگاه را در بخش بالایی بازوی تان ببندید برای پیدا کردن محل نبض دیافراگم را حرکت دهید شیر پمپ پلاستیکی را در جهت عقربه های ساعت ببندید و از سفت شدن بیشتر آن خودداری کنید عقربه دماسنج در نوسان 20 تا 30 را به آرامی باد کنید عقربه هر ثانیه یک یا دو علامت پایین تر می رود با گوشی پزشکی صدایی را خواهید شنید عدد بدست آمده در فشارسنج را به خاطر بسپارید.

آموزش استفاده از فشار سنج عقربه ای

فشار سنج عقربه ای در نزدیکی بازوی تان قرار دهید توجه داشته باشید در زمان استفاده عقربه روی صفر قرار گرفته باشد به کمک انگشتان اشاره و میانه نبض را حس کنید پیچ پمپ لاستیکی را بسته و به سرعت به پمپ فشار وارد کنید کیسه هوای بازوبند را تا جایی باز و بسته کنید تا دیگر نبض مچ احساس نشود عددی را که ظاهر می شود را در خاطر بسپارید.

آموزش استفاده از تجهیزات پزشکی برای بیماران

پیچ پمپ را سریعاً باز کرده و باد را تخلیه کنید به عدد به دست آمده 30 میلی متر جیوه استفاده کنید در نتیجه حداکثر سطح باد کردن بازوبند به دست می آید پس از یک دقیقه از گوشی استفاده کنید دیافراگم دستگاه را بین دو لوله لاستیکی قرار داده و گوشی را با دست تان نگه دارید از تماس گوشی با بازوبند خودداری کنید دوباره پیچ پمپ را ببندید و بازو بند را باد کنید در این مرحله پیچ پمپ را به آرامی باز کرده آن را با سرعت آهسته تخلیه کنید در این لحظه سطح عقربه پایین رفته و صدایی را در گوشی تا خواهید شنید با شنیدن اولین صدا سطح عقربه را نگاه کرده و به خاطر بسپارید در این مرحله تخلیه بازوبند به آرامی صورت گرفته و سطح عقربه کاهش پیدا می کند زمانی که دیگر صدای واضحی از گوشی شنیده نشد عدد دوم را در خاطر بسپارید عدد اولی که مشاهده می شود فشار ماکزیمم و عدد دوم فشار مینیمم معرفی می شود.

آموزش استفاده از فشار سنج دیجیتالی

در مرحله اول برای استفاده از فشارسنج دیجیتالی کاف دستگاه را آماده کرده و آن را دور بازوی تان ببندید موقعیت کاف را به درستی تنظیم کنید و شلنگ کاف را بر روی رگ تان قرار دهید دست تان را در یک سطح ثابت قرار داده و بدون حرکت نگهدارید فشار سنج را روشن کنید تا فرایند اندازه گیری فشار به آغاز شود در حین اندازه گیری آرام بمانید پس از شنیدن بوق دستگاه می توانید نتیجه را بر روی صفحه فشار سنج مشاهده کنید.

گلوکومتر (تست قند خون)

دستگاه تست قند خون از کاربردی ترین و پر استفاده ترین تجهیزات پزشکی در منازل محسوب می شود که از آن برای سنجش میزان غلظت گلوکز خون در افراد بیمار دیابتی استفاده می شود با استفاده از این دستگاه امکان کنترل بیماری دیابت وجود دارد.

برای اندازه گیری میزان قند خون تان در ابتدا دست های تان را به خوبی با صابون و آب گرم شسته و خشک کنید به هیچ عنوان برای تمیز کردن دست ها پیش از سنجیدن قند خون از الکل استفاده نکنید توصیه می شود از پنبه الکلی نیز برای تمیز کردن دست ها استفاده نکنید.

سوزن لنست را در جای خود قرار داده و سرپوش پلاستیکی آن را جدا کنید کلاهک پلاستیکی قلم لنست را روی آن قرار دهید شدت ضربه لنست پوست را با توجه به ضخامت پوست تنظیم کنید در صورت نیاز دستگاه به کدگذاری کدگذاری را انجام دهید نوار تست قند خون استاندارد را از بخش صحیح وارد دستگاه کنید یکی از انگشتان دست تان را برای نمونه گیری انتخاب کرده و تست را انجام دهید.

اکسیژن ساز

پزشکان برای درمان برخی از بیمارانی که توانایی نفس کشیدن به شکل عادی را ندارند اکسیژن ساز را تجویز می کنند راه اندازی و استفاده از اکسیژن ساز به تخصص و مهارت کافی نیاز دارد در ادامه نکات مهم در رابطه با استفاده از اکسیژن ساز را معرفی می کنیم.

  1. دستگاه اکسیژن ساز را با فاصله مناسب از دیوار و مبلمان و… قرار دهید.
  2. در صورتی که پزشک تجویز کرده است یک لیوان مرطوب کننده به دستگاه تان متصل کنید.
  3. لوله اکسیژن ساز را به آداپتور دستگاه متصل کنید.
  4. از قرار گرفتن فیلتر اکسیژن ساز در جای صحیح مطمئن شوید.
  5. دستگاه را به پریز برق متصل کنید.
  6. 10 تا 15 دقیقه قبل از استفاده از اکسیژن ساز دستگاه را روشن کنید.
  7. به زنگ و هشدارهای دستگاه اکسیژن ساز توجه کنید.
  8. سرعت جریان اکسیژن را تنظیم کنید.
  9. ماسک یا کانولا را روی صورت تان قرار دهید.
  10. شروع به نفس کشیدن کنید.

سخن پایانی

در این مقاله به آموزش استفاده از 3 تا از کاربردی ترین تجهیزات پزشکی برای بیماران در منزل پرداخته شد امیدواریم که مطالعه مقاله برای تان مفید بوده باشد و لذت کافی برده باشید.